Nordhaug falt fra topplassering i klassiker

- Jeg landet rett oppå de.

 VISTE STORFORM:  Men en velt ødela for Lars Petter Nordhaug, som likevel ser seg fornøyd med dagen. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND.
VISTE STORFORM: Men en velt ødela for Lars Petter Nordhaug, som likevel ser seg fornøyd med dagen. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND.Vis mer

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug (Belkin) kjempet lenge om en topplassering i årets siste klassiker, Lombardiet rundt, men nordmannen gikk ned i en massevelt like før mål.

- Det var ikke jeg som krasjet, men det var to foran som gikk ned. Jeg lå som nummer tre inn i den siste svingen for å plassere meg til spurten. Jeg hadde god bein og hadde lyst til å vinne spurten om tiendeplass. Jeg følte meg trygg på å klare det.

- Men Simon Clarke og Franco Pellizotti kjørte så fort i siste sving at de bare kjørte rett inn i gjerdet og krasjet. Jeg landet rett oppå de, sier Nordhaug til procycling.no.

- Det hadde vært fint med en topp ti-plassering, men jeg er ganske fornøyd med dagen uansett. Jeg var akkurat ikke sterk nok til å følge de beste, men var rett etter, sier han.

Endagsrittet ble vunnet av Dan Martin (Garmin-Sharp), som vet alt om hvordan det er å krasje rett før mål. 

Uskadet
Nordhaug hadde likevel flaks i uflaksen, og ble ikke skadet i velten.

- Jeg har ikke en skramme, jeg landet heldigvis oppå de andre, sier Belkin-rytteren, som nå har kjørt sitt siste løp for det nederlandske laget.

På forhånd var det antatt at Belkin skulle kjøre for Bauke Mollema, men nederlenderen hadde dårlige bein og angrep tidlig. Det var ingen suksess, og dermed gikk kapteinsrollen over på Nordhaug, som også hadde Wilco Kelderman med seg i ledergruppen.

- Han følte seg dårlig, så han prøvde å gjøre et eller annet som siste krampetrekning. Kelderman hadde kramper, så for meg handlet det bare om å plassere meg selv, forklarer Nordhaug.

Sesongslutt
Nå er sesongen ferdig for nordmannen, som står bokført med én seier i årets sesong.

Selv om han har vært med å prege finalen i alle tre monumentene han har kjørt i år, har det likevel ikke blitt noen topplasseringer på klassikerspesialisten.

- Er det surt å avslutte sesongen på denne måten?

- Ja, men samtidig så er jeg mest fornøyd styrkemessig sett. Jeg ville ha vært topp ti, og å gjøre det i Lombardiet er ganske stort. Jeg er veldig fornøyd sånn sett. Det er seier som er det største, men når jeg så at jeg kunne ha vært topp ti så er det noe man må være fornøyd med. Jeg kan ikke gjøre noe med at to stykker foran kjører rett i gjerdet, avslutter han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.