Nordhaug hang godt med i kongeetappen

Da Costa slo til og nærmer seg ledertrøya i Tour de Suisse.

 I FORM:  Lars Petter Nordhaug viser god form i Tour de Suisse. Her fra VM i Nederland i fjor. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I FORM: Lars Petter Nordhaug viser god form i Tour de Suisse. Her fra VM i Nederland i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Portugiseren Rui Da Costa som forsøker å forsvare fjorårsseieren i Tour de Suisse, vant fredagens etappe og nærmer seg ledertrøya.

På den tøffe og 206 kilometer lange sjuende etappen klarte Da Costa å knipe inn drøye 20 sekunder på sammenlagtleder Mathias Frank, slik at avstanden mellom før de to siste dagene av rittet er krympet til 13 sekunder.

Utbrytergruppe Da Costa var med i en gruppe på tre ryttere som kom alene til mål på fredagens etappe, men portugiseren vant en temmelig enkelt spurtseier over rivalene. Bauke Mollema tok annen-, mens tredjeplassen fredag gikk til Tejay van Garderen.

Det var en knallhard etappe rytterne var gjennom fredag, men de beste rytterne i sammendraget holdt ganske godt sammen.

Nordhaug hang med Sammenlagtleder Frank måtte likevel gi tapt med 22 sekunder til Da Costa, noe som betyr at det kommer til å bli en tøff og spennende kamp mellom de to beste. Lars Petter Nordhaug kjørte inn til 20.-plassen på den sjuende etappen fredag. Han ble slått med 2.26 minutter av teten. Sammenlagt henger han også bra med på 21.-plass, drøye sju minutter bak de beste.

(NTB)