GOD HJELP:  Lars Petter Nordhaug hjalp sin kaptein, Bauke Mollema til en fjerdeplass under Flèche Wallonne. Det er nordmannen fornøyd med.
GOD HJELP: Lars Petter Nordhaug hjalp sin kaptein, Bauke Mollema til en fjerdeplass under Flèche Wallonne. Det er nordmannen fornøyd med.Vis mer

Nordhaug-hjelp ga fjerdeplass

- Det var vondt i dag.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug (Belkin) deltok som eneste nordmann under onsdagens Flèche Wallonne. Nøtterøygutten var tiltenkt en rolle som hjelperytter for sin kaptein, Bauke Mollema.

Og da det hele skulle avgjøres opp Mur de Huy siste gang, hang Nordhaug på sammen med sin kaptein.

29-åringen brakte sin belgiske kaptein i fin posisjon, og Mollema kunne til slutt krysse mållinjen som nummer fire, fire sekunder bak seirende Alejandro Valverde.

- Det er bra det. Målet var podiet, så vi var nære i dag. Det var litt motvind mot slutten før bakken men vi satt godt plassert begge to. Jeg er fornøyd, forteller Nordhaug til TV 2 etter løpet.

Slet med tempoet Selv om legendariske Mur de Huy ble passert tre ganger, var det ikke bakkene som Nordhaug slet mest med under onsdagens løp.

- Det tøffeste i dag var tempoet som ble kjørt fra start av. Det gikk veldig fort hele dagen, faktisk et av de raskeste rittene jeg har kjørt, forteller en sliten belkinrytter.

Så fort gikk det at den første timene hadde en snittfart på 43 kilometer i timen.

- Det er utrolig fort på slike veier som vi sykler på. Jeg slet hele dagen og kjente på det. Det var vondt, fortsetter han.

Positive signaler Nordhaug er åpen om at onsdagens ritt ikke passer han godt nok på grunn av de tøffe bakkene. Søndag venter imidlertid den 100 utgaven av Liège — Bastogne — Liège.

Et ritt Nordhaug har skumle planer for.

- Det er et løp som passer meg bedre. Da blir det nok friere roller på Mollema og meg. Rittet er hovedmålet for meg, røper han. Nordhaug har vært upåklagelig så langt i årets sesong.

- Jeg er fornøyd med jobben jeg gjør. Det er motiverende sånn som i dag når jeg får jobbe for en meget sterk kaptein.