IKKE TIL TOUR DE SUISSE: Lagkaptein Bauke Mollema kjører Tour de Suisse, mens Lars Petter Nordaug blir sendt til Critérium du Dauphiné. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NO
IKKE TIL TOUR DE SUISSE: Lagkaptein Bauke Mollema kjører Tour de Suisse, mens Lars Petter Nordaug blir sendt til Critérium du Dauphiné. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, WWW.PROCYCLING.NOVis mer

Nordhaug må overbevise i Frankrike for å redde Tour de France

Lader opp uten lagkapteinen.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug har fått beskjed om at han skal kjøre Critérium du Dauphiné fra 8. til 15. juni.  

Det bekrefter han overfor procycling.no.

Deretter venter NM på Eidsvoll. Om det blir Tour de France i etterkant, er han fortsatt usikker på:

- Jeg har ikke fått noe beskjed om hva som skjer etter det, sier Nordhaug til procycling.no.

Mollemas utvalgte
I fjor ladet han opp til Tour de France i Sierra Nevada med lagkaptein Bauke Mollema. Da var han sikret billetten til verdens største etapperitt om han presterte godt i de sveitsiske alpene.

I år har Mollema fått selskap av Robert Gesink, Stef Clement, Steven Kruijswijk og Tom Leezer.

Det er logisk at de TDF-aktuelle rytterne fra denne gjengen fortsetter ferden til Tour de Suisse mellom 14. og 22. juni.

Slik det ser ut nå er Nordhaug avhengig av superform i Critérium du Dauphiné - eller at det dukker opp forfall fram mot Tour de France.

Skuffende Tour of Norway
Belkin Procycling syklet nylig Tour of Norway her til lands. Da var det først og fremst Bauke Mollema og Sep Vanmarcke som fikk lov til å skinne.

I etterkant uttalte Nordhaug at han savnet mer spillerom for egen del i det nederlandske laget:

Les også: Nordhaugs Tour de France-plass i fare

- Helst skulle jeg hatt frie tøyler og et lag som kjører 100 prosent for meg, uttalte nordmannen til procycling.no etter fem skuffende dager på sykkelen.

Alt tidlig i år ble det spekulert i at Belkin kom til å sende et nederlandsktalende lag til touren.

Dette tilbakeviser laget:

- Det er ikke et tema for meg. Jeg mener det sterkeste laget bør dra. Personlig bryr jeg meg ikke om hva slags språk folk snakker i det hele tatt, sa Bauke Mollema til procycling.no under Tour of Norway.

Skrøt av Nordhaug
Belkin lagkaptein lot det skinne igjennom at han var godt informert i prosessen rundt å finne laget som skal lose ham gjennom franske fjell og — noen få britiske - landeveier gjennom treukersperioden i juli.

- Hva tror du om Lars Petters muligheter til Tour de France-deltakelse?

- Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Utvelgelsen er ikke 100 prosent ennå. Det er ikke opp til meg, men til laget å komme ut med navnene i pressen. Lars Petter er en veldig sterk rytter. Han gjorde en bra jobb for meg der, men han er ikke sikker på laget ennå, svarte Mollema foran etappen mot Lillehammer.

Deretter roste han innsatsen lagkameraten la ned for ham under Amstel Gold Race og Fléche Wallonne.

Under etappen mot Lillehammer valgte Nordhaug så å angripe i hovedfeltet mens Mollema lå foran med Marc De Maar, Odd Christian Eiking og Ruben Fernades.

Det var en avgjørelse som fikk lunken mottakelse i Belkin-leiren, selv om Nøtterøy-mannen endte opp med å sikre seg de resterende bonussekundene på etappen.

Usikkerhet rundt Gesink
Det er vanskelig å tolke signalene i Belkin-leiren på annen måte enn at Tour de France — per nå — vil foregå uten Lars Petter Nordhaug.

- Har Lars Petter Nordhaug fortsatt muligheten til å bli tatt ut til Tour de France?

- Jeg tenker virkelig ikke på det. Jeg har ingen anelse, sier sportsdirektør Erik Dekker til procycling.no.

- Det endelige uttaket er ikke gjort ennå?

- Det er fem uker igjen. Det kommer an på formen hans og taktikken vi velger. Robert Gesink har hatt hjerteproblemer, så det er et spørsmålstegn der. Lars Petter er i en større gruppe vi kan velge fra. Det kan komme en skade på ham eller andre, det er for tidlig å si noe om.

- Det har gått rykter om at dere vil sende et nederlandskspråklig lag denne gangen?  

- Jeg tror ikke passene har noe med Tour de France-uttaket å gjøre. Det høres rart ut. Selv i Belkin (selskapet) snakker de ikke nederlandsk.   Allerede i fjor høst hintet ledelsen i det nederlandske laget om at Nordhaug kanskje skulle prøve seg på et mindre etapperitt enn å kjøre Tour de France denne sommeren.

- Tilbake i november ble jeg spurt om hvordan jeg så på å kjøre et ritt som Polen rundt. Da sa jeg at jeg heller ville kjøre Tour de France, fortalte Nordhaug i vinter.

Denne arikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!