UTGÅENDE:  Kontrakten til Lars Petter Nordhaug i Belkin går ut etter denne sesongen. Nå må han vise seg plassen verdig, men sier han har fått gode signaler. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UTGÅENDE: Kontrakten til Lars Petter Nordhaug i Belkin går ut etter denne sesongen. Nå må han vise seg plassen verdig, men sier han har fått gode signaler. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Nordhaug må vise seg plassen verdig i Belkin

- Tror de er fornøyde med meg.

(Dagbladet): Som både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, sykler Lars Petter Nordhaug med utgående kontrakt denne sesongen.

Det betyr at han er nødt til å vise seg plassen verdig om han skal fortsette karrieren i det nederlandske laget Belkin Pro Cycling.

Fått gode signaler Overfor Dagbladet røper 29-åringen at han allerede har fått gode signaler om nettopp det.

- Jeg trives godt og jeg tror også de er fornøyde med meg. De har i hvert fall uttrykt at de er interessert i meg videre.

- Hva sier de?

- Det er ikke så veldig konkret ennå, men de har sagt at vi skal begynne å snakke om det. Det er en prosess som tar lang tid, men manageren (Birger Hungerholdt, vår anm.) har kontroll på det. Jeg er litt i samme båt som Edvald, sier han til Dagbladet.

- Jeg har etablert meg Det er en helt annen utgave av nordmannen vi møter på en Oslo-kafé fem dager før Paris-Nice.

På samme tid i fjor skapte ny sykkel, problemer med sittestilling, kneskade og dårlig treningsgrunnlag store problemer for Nordhaug under oppkjøringen til klassikerne.

Selv lagledelsen hadde begynt å tvile, da kroppen endelig ga respons under Amstel Gold Race. Der kjempet Nøtterøy-mannen om seieren i bakkeklassikeren.

Og det er i de posisjonene han er nødt til å sette seg i denne sesongen også. Den forrige seieren til Nordhaug skriver seg tilbake til Canada i september, 2012.

Da vant han GP Montreal - i drakten til Team Sky.

- Jeg føler at jeg har etablert meg i toppsjiktet i de store klassikerne, sier Nordhaug som med det først og fremst snakker om Amstel
Gold Race og Liege-Bastogne-Liége i midten av april.

- Målet mitt er å fortsette å henge med der oppe, men også komme på podiet og kjøre inn litt flere resultater. Det kan være under Paris-Nice eller Baskerland rundt, men fortsatt er klassikerne det viktigste, presiserer han.

Ser ikke for seg annet lag
Han forteller at han føler seg langt bedre enn han gjorde på samme tid i fjor, og at «oppstartsproblemene» i laget nå er et tilbakelagt kapittel.

- Jeg trives veldig godt i laget og har en god tone med alle trenere og sportsdirektører. Jeg føler jeg har en god rolle i laget også. Det er en veldig familiær og god stemning i laget. Jeg føler at de støtter meg.

- Betyr det at din framtid ligger hos Belkin?

- Det får vi se på. Det viktigste nå er å prestere godt på sykkelen. Jeg ser meg ikke om etter andre lag, men jeg har ingen problemer med å si at jeg også er åpen for andre tilbud, avslutter han.

Årets Paris-Nice starter søndag 9. mars og består av åtte etapper.