Nordhaug med i teten, men klarte ikke å knekke Valverde

- Jeg følte meg bra, men da de virkelige store går til, klarer jeg ikke følge.

Alejandro Valverde vant Liège-Bastogne-Liège. Lars Petter Nordhaug var med i finalen, men klarte ikke følge spanjolen i avslutningen av den belgiske sykkelklassikeren.

- Det var en tøff finale. Jeg følte meg bra, men da de store guttene virkelig gikk til, klarer jeg ikke helt å følge, sier Nordhaug til TV 2 like etter målgang.

Nordmannen endte til slutt på en tolvteplass på samme tid som Valverde.

Fleche Wallonne-vinneren og storfavoritten, Alejandro Valverde satt alene fra Movistar på oppløpet av klassikeren, og måtte ta hovedansvar på slutten. Og da Daniel Moreno støtet med 700 meter igjen, var det nettopp Valverde som måtte tette luken. Den suverene verdenstour-lederen klarte likevel å kuppe seieren foran Julian Alaphillippe fra Team Etixx og Joaquim Rodriguez fra Team Katjusja. Nordhaug er likevel brukbart fornøyd med resultatet, og trekker spesielt frem at han satt med den beste gruppen over siste bakken.

- Jeg er bra fornøyd, men det blir ikke noe toppresultat. Jeg er fornøyd med å være i første gruppe over Saint de la Nicolas: Dette her er kanskje verdens hardeste endagsritt, så det at jeg får en grei plassering her er ganske bra, sier Nordhaug videre.

Hindret av velt
Med fire mil til mål gikk flere av de store favorittene i bakken, deriblant vinnerne de siste to årene, Simon Gerrans og Dan Martin. Lars Petter Nordhaug ble hindret av velten, men hentet teten opp Cote de la Redoute noen kilometer senere.  

- Jeg måtte bruke hele Cote de la Redoute til å kjøre maks etter å ha blitt hindret av velten. Det ville vært bedre hvis ikke det hadde skjedd selvfølgelig, men sånn er det, sier Nordhaug.

Valverde for hard
Med drøyt nitten kilometer til mål støtet Roman Kreuziger sammen med Giampaolo Caruso, like etter fulgte Jakob Fuglsang. Den 253 kilometer lange klassikeren via ruralt landskap til den sub-urbane delen av industribyen Lièges siste stigning, Côte de la saint Nicolas, spilte hovedrollen i avslutningen.

Med en ti sekunders ledelse for trioen i tet, hadde Nordhaug og resten av hovedfeltet kontroll i bunn av bakken.  

Vincenzo Nibali åpnet ballet med Nordhaug på hjul. Over toppen satt Nordhaug som sistemann i første gruppe. Men da Alejandro Valverde startet spurten, klarte ikke den norske Sky-syklisten å hevde seg.

Skuffet sportsdirektør
Sportsdirektør i Sky-bilen, Gabriel Rasch, var ikke helt fornøyd med innsatsen til elevene i dag, men sier de rent taktisk utnyttet det potensialet de hadde igjen mot slutten av løpet.

- Det var skuffende. Han havnet bak en velt med Nicolas Roche. Vi ble stående med Roche i 10-15 minutter, så fikk vi ikke hjulpet Nordhaug opp igjen etter det. Rent taktisk kunne han ikke fått noe mer ut av det i dag, sier Rasch.