UHELDIG: Lars Petter Nordhaug kunne fått en langt bedre inngang på helga som avsluttes med sesongens lengste endagsklassiker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UHELDIG: Lars Petter Nordhaug kunne fått en langt bedre inngang på helga som avsluttes med sesongens lengste endagsklassiker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Nordhaug med ubeleilig opptakt til storklassiker

Sengeliggende rett før Milano-Sanremo.

OSLO/MILANO (procycling.no): Det er mindre enn et døgn til årets første klassikermonument, Milano-Sanremo, går inn i den siste avgjørende fasen.

Mens både de fleste ekspertene og brorparten av nordmenn snakker om tittelforsvarer Alexander Kristoff, og den svært så ventede spurten om seieren i paradegata Via Roma, har Lars Petter Nordhaug fått gå under radaren til de fleste.

Det til tross for at Nøtterøy-syklisten var først av samtlige over den siste stigningen i fjor, bare få kilometer før mål, og endte på en såpass sterk plassering som nummer 15.

Team Sky-rytteren har imidliertid vært uheldig i opptakten til Milano-Sanremo. Han føler seg småsyk dagen før prestisjetunge «La Primavera».

Derfor ble Nordhaug nødt til å avlyse lørdagens intervjuavtale med procycling.no.

- Hei. Jeg har blitt forkjøla og holder sengen utenom måltider og massasje, så tror jeg må droppe intervju i dag. Det er ikke noe dramatisk, men må bare roe meg ned og bli klar til i morgen, melder 30-åringen i en SMS.

I verste fall må Nordhaug kaste inn håndkleeet allerede før start. Den norske representanten på storlaget Team Sky er dog optimist med tanke på å bli kvitt forkjølelsen i tide til første pedaltråkk i Milano i morgentimene søndag.

Vårens første virkelige store klassiker er sesongens lengste med hele 293 kilometer. Det kan ble tøft for noen og enhver å fullføre, med eller uten sykdom i kroppen.

PS: Du kan følge Milano-Sanremo live på procycling.no søndag fra klokken 10:00.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!