Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordhaug mistet ledertrøya i Danmark Rundt

Tempospesialist Westra i tet.

VANT: Den nederlandske tempospesialisten Lieuwe Westra (Vacansoleil) tok seieren - og sammenlagtledelsen -på den femte etappen i Danmark Rundt. Foto: EPA/IAN LANGSDON
VANT: Den nederlandske tempospesialisten Lieuwe Westra (Vacansoleil) tok seieren - og sammenlagtledelsen -på den femte etappen i Danmark Rundt. Foto: EPA/IAN LANGSDON Vis mer

Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff klarte som ventet ikke å holde på den doble norske sammenlagtledelsen etter lørdagens tempoetappe i sykkelrittet Danmark Rundt.

Den nederlandske tempospesialisten Lieuwe Westra (Vacansoleil) tok seieren på femte etappe suverent foran briten Geraint Thomas (Sky) og italienske Manuele Boaro (Saxo Bank).

Westra var over et minutt foran Lars Petter Nordhaug (28) på den 14,5 kilometer lange tempoen ved Kerteminde. Sky-syklisten forsvarte den gule ledertrøyen etter lørdagens første deletappe og startet sist på tempoetappen. Ned til Alexander Kristoff (25) skilte det noe mindre etter tempoen.

Sammenlagtlederen har 24 sekunder ned til den norske Katjusja-rytteren. Kristoff gjennomførte en god tempo, og falt bare to plasser i sammendraget. Nordhaug er nummer ti totalt, 41 sekunder etter Westra.

Seier til Kristoff OL-bronsevinner Kristoff spurtet tidligere lørdag til seier på fjerde etappe. Dagen før vant Nordhaug etappen til Vejle, og samme mann tok over gul ledertrøye som sammenlagtleder av rittet.

- Det går bra med norsk sykling for tiden. Både Lars Petter og jeg har tatt et steg fram i utviklingen. Etter at han vant i går, er det utrolig stort at jeg kunne vinne i dag, sa Alexander Kristoff etter etappetriumfen.

25-åringen spurtslo briten Andrew Fenn og nederlenderen Theo Bos. Heller ikke verdensmester Mark Cavendish kunne tukte nordmannen og endte på fjerdeplass på den 90 kilometer korte etappen.

Sur verdensmester Cavendish fektet med armene og var tydelig irritert etter massespurten.

- Jeg vet ikke hva som skjedde, og ikke har jeg snakket med ham (Cavendish). Hvem er han sur på? Var han like bak meg? spurte Kristoff.

Triumfen sendte Kristoff til topps også i rittets sprintkonkurranse.

- Jeg er litt overrasket over seieren med tanke på hvor mange gode spurtere som er med her: Mark Cavendish, André Greipel, Theo Bos, Tom Boonen. Jeg håpet på en seier, men forventet det ikke.

Seier nummer to Seieren var Kristoffs annen i proffkarrieren, som startet i BMC-laget i 2010.

I mars i år vant stavangersyklisten en deletappe i det belgiske rittet 3-dagers i De Panne. Også Nordhaug har to proffseirer på CV-en, begge fra årets sesong.

Danmark Rundt avsluttes i Frederiksberg søndag. Kurt Asle Arvesen (2004 og 2007) er eneste nordmann som har vunnet Danmark Rundt sammenlagt tidligere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media