Nordhaug om norsk lag: - Strålende at noen satser

Men han vil dit ikke selv.

FORNØYD: Lars Petter Nordhaug synes det er utmerket at Team Joker tar ett steg opp i sykkelsystemet før 2016. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FORNØYD: Lars Petter Nordhaug synes det er utmerket at Team Joker tar ett steg opp i sykkelsystemet før 2016. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Fredag ettermiddag kunne procycling.no avsløre at Team Joker har planer om å skaffe Norge et lag på prokontinentalt nivå fra 2016.

Laget hører nå til på kontinentalt nivå, sykkelsportens tredje øverste nivå. Ved å ta ett steg opp i sykkelsystemet, vil de ha mulighet til å sykle ritt som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

- Dette er veldig bra. Det er strålende at noen ønsker å satse, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

- Det kan være starten på noe enda større.

Les mer: - Kan bli starten på et norsk Tour de France-lag

30-åringen synes det er ekstra artig at det er hans gamle lag som oppgraderer. Nordhaug syklet på laget fra 2005 til og med 2009, men tror ikke på noe comeback hos det norske laget.

- Det er vanskelig å spå, men jeg ser for meg at jeg sykler på WorldTour-nivå til jeg avslutter karrieren. Men hvis det kommer på et høyt nok nivå, og får kjøre store ritt, er det en mulighet.

- Så du ser ikke deg selv på et norsk lag i nær fremtid?

- Nei, absolutt ikke.

Norsk sykkelsport har vært i en vanvittig vekst de siste ti årene. Talentene kommer som perler på en snor, og neste år kommer det til å bli rekordmange norske proffer.

Behovet for et prokontinentallag er større enn noen gang, talentene finnes, og flere har ment at det er på høy tid at Norge fikk et lag på et høyere nivå.

- Det skulle bare mangle. Det er fint at noen har planer, og så håper jeg det blir noe av det. Jeg håper de får det til. Det blir en gulrot for alle norske syklister som ønsker å bli proffe, forteller Nordhaug som ble proff i Sky før 2010-sesongen.

Belkin-proffen er for tiden på Mallorca og lader opp til Polen rundt, Arctic Race og Vuelta a España.

- Det blir en tøff høst. Formen er bra, og det er fint å trene varmen og slappe av litt. Jeg lader opp til høsten.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer