Nordhaug på fjerdeplass før siste etappe

Henger fortsatt godt med i Baskerland Rundt.

LUKTER PÅ PALLEN: Norske Lars Petter Nordhaug.Foto: SCANPIX/AFP/Jaime REINA
LUKTER PÅ PALLEN: Norske Lars Petter Nordhaug.Foto: SCANPIX/AFP/Jaime REINAVis mer

Lars Petter Nordhaug henger fortsatt godt med i Baskerland Rundt på sykkel. Før den siste etappen ligger han på en flott 4.-plass.

Det skiller 33 sekunder mellom den norske Sky-rytteren og Joaquin Rodriguez, som kjører i den gule ledertrøya, og som temmelig sikkert kommer til å vinne rittet, dersom ikke noe uforutsett skulle skje på lørdagens siste etappe.

Rodriguez gikk til topps på den femte etappen fredag, 183 kilometer fra Bera til Oñati. Sammen med Samuel Sánchez klarte han å rykke løs fra tetfeltet tre kilometer før mål. De tok igjen kroaten Robert Kiserlovski, som var alene foran. Kroaten klarte ikke helt å henge med de to på den siste kilometeren, og dermed gikk seieren til Rodriguez, for annen dag på rad i dette rittet.

Lars Petter Nordhaug kjørte inn til en flott femteplass, noe som gjorde at han avanserte fra sjette- til fjerdeplass i sammendraget. Han har bare Rodriguez, Sanches og Kiserlovski foran seg. Mellom Nordhaug og Kiserlovski skiller det bare sju sekunder, og det er en eventuell tredjeplass i rittet nordmannen kan kjøre for på lørdagens avsluttende etappe.

De to i teten er det ingenting å gjøre noe med. Det skiller forresten ni sekunder mellom Rodriguez i den gule ledertrøya og Samuel Sánchez.

(NTB)