Nordhaug ramlet nesten av sykkelen etter målgang

- Gikk «kanontom».

FIKK DET TUNGT: Lars Petter Nordhaug var lenge med i det avgjørende bruddet på dagens etappe, men gikk tom for energi opp det femte og siste fjellet.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIKK DET TUNGT: Lars Petter Nordhaug var lenge med i det avgjørende bruddet på dagens etappe, men gikk tom for energi opp det femte og siste fjellet.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

LE GRAND-BORNAND (Dagbladet): Lars Petter Nordhuag klarte endelig å henge seg med i det avgjørende bruddet på dagens knallharde etappe mellom Bourg d'Oisans og Le Ganrd-Bornand i de franske alpene.

Dessverre for den norske Belkin-rytteren holdt bare kreftene halvveis opp det siste av fem fjell.

- Jeg gikk kanontom, så enkelt er det, sier Nordhaug like etter målgang, og ramler nesten av sykkelen.

Sukkertom
Mange drømte om at han skulle være med å kjempe om etappeseieren, men da han begynte på den siste stigningen opp Col de la Croix Fry skjønte han at det ikke kom til å gå.

- Jeg gikk sukkertom, og da..., sier Nordhaug.

For i motsetning til sammenlagtleder Chris Froome som fikk sukkerpåfyll da han gikk tom i går, tråkket Nordhaug seg inn til mål uten noe å kjøre med.

Hardtour
Og endte nesten 24 minutter etter etappevinneren Rui Costa.

- Det hadde vært kult å kjempe om seieren, men jeg må innse at Tour de France er hardt, slår Nordhaug fast.

- Jeg håper jeg har noe igjen til i morgen!

Da skal Nordhaug og resten av feltet gjennom den siste knallharde etappen som begynner pent og rolig rundt vakre Annecy, før etappen avsluttes med nok en mosterstigning opp fjellet Semnoz.

En stigning på mer enn 8 prosent i 10,7 kilometer.

- Den etappen er heldigvis litt kortere enn i dag, men jeg tror ikke jeg har noe særlig igjen til å gjøre noe på den etappen i morgen, sier Nordhaug til Dagbladet.