Nordhaug slo Tour-vinneren i fjellene på Korsika

Råsterk sisteetappe i Critérium International ga fjerdeplass sammenlagt.

VISTE MUSKLER: Lars Petter Nordhaug leverte en sterk avslutning på Critérium International. Sky-rytteren var med i gruppa som kjempet om etappeseieren og endte på en sterk fjerdeplass i sammendraget.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Jaime REINA
VISTE MUSKLER: Lars Petter Nordhaug leverte en sterk avslutning på Critérium International. Sky-rytteren var med i gruppa som kjempet om etappeseieren og endte på en sterk fjerdeplass i sammendraget.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Jaime REINAVis mer

Lars Petter Nordhaug gjennomførte en råsterk sisteetappe i sykkelrittet Critérium International og ble nummer tre.

Nordhaug sikret seg også fjerdeplass sammenlagt i rittet som ble arrangert på den franske øye Korsika i helgen. Sky-rytteren kom inn mot mål på fjellet Col de l'Ospedale i meget sterkt selskap.

Franske Pierrick Fédrigo vant spurten foran Rinaldo Nocentini fra Italia. Regjerende Tour de France-vinner Cadel Evans satt også med i kvartetten som kjempet om etappeseieren. Han ledet rittet før siste etappe og ville gjerne vinne også søndag, men superstjernen ble slått på de siste meterne av Fédrigo, Nocentini og Lars Petter Nordhaug fra Nøtterøy.

Sky-rytter Nordhaug satte virkelig preg på avslutningen av etappen. 27-åringen rykket fra Evans og alle de andre med tre kilometer igjen til mål. Tour de France-mesteren måtte selv ta ansvar for å tette luken og brukte kanskje litt for mye krefter på det.

På den siste kilometeren så det en liten stund ut til at Nordhaug ikke skulle klare å henge med teten til mål. Hardhausen, som var innblandet i en velt på førsteetappen lørdag, kviknet til og tok seg tilbake til trioen foran.

Evans vant Critérium International sammenlagt foran Fédrigo og Nordhaugs lagkaptein Michael Rogers. Nordhaug ble nummer fire, bare ett sekund bak Rogers og ni sekunder bak Evans.

(NTB)