Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordhaug syntes Edvald var en bondeknøl

Var likevel Boasson Hagens forbilde på terrengsykkelen.

PÅ TRENINGSTUR: Her er trioen, som skal forsvare de norske fargene på morgendagens VM-fellesstart, på en rolig treningstur i Nederland i går. F.v.: Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
PÅ TRENINGSTUR: Her er trioen, som skal forsvare de norske fargene på morgendagens VM-fellesstart, på en rolig treningstur i Nederland i går. F.v.: Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

SLENAKEN (Dagbladet): Noen timer før Eline Gleditsch Brustad (18) syklet inn til et sensasjonelt sølv i kvinnenes juniorklasse under sykkel-VM i går, inviterte de store gutta på pressetreff på det norske utøverhotellet et par mil unna målbyen Valkenburg.

Trioen Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skal forsvare de norske fargene i Thor Hushovds sykdomsfravær, og spesielt for Boasson og Nordhaug blir det spesielt å sykle.

Nettopp fordi de stiller i landslagsdrakta sammen.

- Edvald og jeg har kjent hverandre lenge, fra han var 13 år og jeg 16, tror jeg. Jeg husker ham som en liten terrier som kjørte terrengsykkelritt. Seinere ble vi begge hentet av Maxbo Bianchi, og de siste årene har vi trent mye sammen, sier Lars Petter Nordhaug (28) til Dagbladet.

Forbildet Nordhaug
Duoen syklet sammen for kontinental-tour-laget i to år, og for tre år siden ble de altså gjenforent i Team Sky.

- I tillegg har vi trent veldig mye sammen hele veien. Lars Petter er en veldig bra kar og vi har hatt det supert sammen i de åra vi har kjent hverandre. Jeg håper vi kan fortsette å trene sammen nå som han har meldt overgang til Rabobank, sier Edvald Boasson Hagen til Dagbladet.

Da gutta var yngre var det Nordhaug som vant mest av de to. Vestfoldingen hadde et superår i 2006, da han blant annet ble både Norgesmester på landevei og sikret seg seier i Birkebeinerrittet.

GODE KOMPISER: Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har kjent hverandre helt siden begge drev med terrengsykling i tenårene. Her «poser» de bak det norske utøverhotellet i Nederland. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
GODE KOMPISER: Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har kjent hverandre helt siden begge drev med terrengsykling i tenårene. Her «poser» de bak det norske utøverhotellet i Nederland. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Jeg så hva han gjorde på den tida, og hadde lyst til å gjøre det samme. Vi har pusha hverandre til å bli bedre i lang tid, sier Edvald.

- Bondeknøl
De to landslagsrytterne er begge bosatt i Oslo, og finner også ofte på ting når de ikke tråkker på en landeveissykkel. Nordhaug må imidlertid le da han tenker på sitt første minne av kompisen.

- Han var litt sånn bondeknøl. Han er jo fra Gausdal, og det er litt forskjell på det og Tønsberg, hvor jeg er fra. Vi har alltid vært litt forskjellige, men vi trives veldig godt sammen likevel, sier han.

Til tross for at Nordhaug var best av de to på grunn av aldersforskjellen i tenårene, er det Boasson som har utmerket seg mest de siste sesongene.

For selv om Nordhaug vant prestisjefulle Grand Prix Cycliste de Montreal for noen uker siden, er det kompisen det skal kjøres for under søndagens 267 km lange VM-ritt.

100 prosent for Edvald
- Vi snakket om det i går, og ble enige om at hvis vi har lyst til å vinne rittet så er Edvald det sterkeste kortet vårt. Det betyr at vi må kjøre 100 prosent for ham, sier Nordhaug.

- Hva hvis du hadde insistert på at dere skulle satse på to kort?

- Jeg kunne insistert, men det hadde ikke utgjort noen forskjell.

De som så årets NM-ritt vet at Edvald ikke trenger å bekymre seg for hvor dedikert Nordhaug er overfor kameraten.

I NM i Bergen  kom duoen sammen til mål, men Nordhaug lot Boasson vinne slik at «bondeknølen» skulle få kjøre med den norske mestertrøya i Tour de France...

• Sportssjef Steffen Kjærgaard snudde opp ned på den norske VM-taktikken da rytterne kom med sine ønsker. Les mer om det her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media