USIKKER:  Lars Petter Nordhaug vurderer å hoppe av rittet i Spania om formen ikke blir bedre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
USIKKER: Lars Petter Nordhaug vurderer å hoppe av rittet i Spania om formen ikke blir bedre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Nordhaug til mål med «bussen» i Baskerland

Sliter med sykdom.

Blanco-rytteren Lars Petter Nordhaug kjørte inn «med bussen» på den 156 kilometer lange første etappen i Vuelta al Pais Basco mandag.

 - Jeg har slitt med sykdom etter Milano - San Remo. Nesa er tett og jeg er slimete i brystet. Derfor er ikke formen den beste. Jeg går på antibiotika og håper at det skal bli bedre etter hvert. Selv om jeg sliter akkurat nå, satser jeg på å stille til start tirsdag også, sa Lars Petter nordhaug til NTB mandag kveld.

Han trillet over mål 8.54 minutter bak vinneren Simon Gerrans fra Australia, og nordmannen kjørte inn til 145.-plass. Det var 149 ryttere som kom til mål på den første etappen som ble skjemmet av en stygg og stor velt cirka sju kilometer før mål.

Det var mange ryttere som gikk i asfalten og hovedfeltet delte seg, men det var likevel en stor gruppe som kom samlet til mål, for gruppen som tapte minst til dem som kom uforstyrret fra veltet tok igjen tetfeltet noen hundre meter før mål.

Australieren Simon Gerrans spurtet best og tok seieren foran slovaken Peter Velits med spanske Angel Vicioso på tredjeplass. Dansken Jakob Fuglsang ble nummer fem, mens Alberto Contador kjørte inn som nummer sju.

- Jeg hang godt med feltet på det meste av etappen, men i den siste bakken, 10-12 kilometer før mål, slapp jeg meg tilbake og bare trillet med til mål, fortalte Nordhaug.

Rittet fortsetter tirsdag med en 170 kilometer lang etappe fra Elgoibar til Vitoria, og etter seks etapper avsluttes rittet lørdag.

((NTB)