Nordhaug tilbake til Sky

- Jeg er stolt.

DRØMMEOVERGANG: Lars Petter Nordhaug skifter fra Belkin Procycling til Team Sky neste sesong.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DRØMMEOVERGANG: Lars Petter Nordhaug skifter fra Belkin Procycling til Team Sky neste sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Som procycling.no skrev under sommerens Tour de France, var Lars Petter Nordhaug sterkt ønsket av Team Sky.

I dag kom den endelige bekreftelsen på at 31-åringen sykler for det britiske laget de siste to årene.

- Dette kommer nok ikke som noen kjempeoverraskelse for noen, men det er ikke bare enkelt å komme seg tilbake til Sky, heller. Derfor er jeg litt stolt. Du ser på de andre rytterne som også har signert (Nicolas Roche, Wout Poels, Andrew Fenn og Leopold König) at de er ganske selektive på rytterne de henter, sier Nordhaug til procycling.no.

Ville tilbake til Sky Også BMC Racing var tidlig inne på nordmannen, men trakk seg snart ut av forhandlingene.

Nordhaug var lysten på å gjenoppta samarbeid med Bobby Julich, men så ble det klart at amerikaneren var på vei til Tinkoff-Saxo. Derfra og ut var Sky det opplagte valget.

- De ville ha meg, og jeg ville dit, så da var det greit.

Sitt beste år i Sky Nordhaug syklet tre sesonger i Dave Brailsfords rekker, før han meldte overgang til Team Belkin (da Blanco Procycling) etter 2012-sesongen.

Det siste året i Sky var kanskje hans beste som proffsyklist. Han vant blant annet Grand Prix Montreal og Trofe Deia (på Mallorca).

Hans to første seirer som proffsyklist.

Sky ønsker å benytte Nordhaug i kuperte endagersritt som Liége-Bastogne-Liége, Amstel Gold Race og La Fleche Wallonne. Det er foreløpig ikke klart hvilke ritt han sykler neste år, eller om han får kjøre ett av de store treukersrittene.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!