Nordhaug tror på tidenes VM-form

Tour of Britain, den perfekte VM-oppkjøringen.

TIL VM: Lars Petter Nordhaug kaller Tour of Britain en gullgruve for å finne god form, og er den perfekte oppkjøringa før VM-fellesstarten 28. september. Her fra Arctic Race of Norway i august, der han også tok en etappeseier.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIL VM: Lars Petter Nordhaug kaller Tour of Britain en gullgruve for å finne god form, og er den perfekte oppkjøringa før VM-fellesstarten 28. september. Her fra Arctic Race of Norway i august, der han også tok en etappeseier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug har kommet gjennom Tour of Britain i bedre form enn han kom inn i samme ritt. Nå sier han oppkjøringen har vært gullkantet med tanke på VM-fellesstarten i Spania, Ponferrada den 28. september.

- Tour of Britain har vært en bra uke. Løpet har vært tøft og gått veldig fort. Vi har ligget på én strek nesten hele uka. Feltet har nesten vært overraskende sterkt her, det i tillegg til at det har vært mye offensiv kjøring, oppsumerer Lars Petter Nordhaug de sju første etappene av England rundt.

Var sliten  Han vant første etappe av Arctic Race of Norway, men sleit med litt kneproblemer og var usikker på om treukersprosjektet, Vuelta a Espana, var et sjakktrekk for en sliten kropp.

Lange treningsturer og kun to intervalløkter har vært medisinen for å få kroppen tilbake på fote.

- Jeg hadde litt mageproblemer og sleit som en bikkje på den første lange etappen her i England. Da måtte jeg bare bite meg fast. Men i hovedsak er jeg i bedre form nå enn da jeg startet for en uke siden. Kroppen har blitt stadig bedre. Det er en god følelse. Alt i alt har det vært en perfekt oppkjøring til VM, sier Nordhaug.

- En gullgruve
Tradisjonelt sett har World Tour-løpene i Canada og aller helst Spania rundt vært den antatt beste oppkjøringen for å få den absolutte toppformen til et verdensmesterskap i sykling. Nordhaug sier nå flere har snakket om at England rundt er i ferd med å få samme posisjon.

- Tour of Britain har vært en gullgruve med tanke på å finne toppformen. Det har omtrent vært som å kjøre motorpace én uke i strekk. Før var jeg kanskje innstilt på at jeg kunne få like godt utbytte av å være hjemme for å trene, men nå mener jeg England rundt har vært den best tenkelige løsningen i forkant av VM, sier Nordhaug.

Under VM i fjor var Lars Petter Nordhaug med til døren i kampen om medaljer i VM. Kanskje var det bare en uheldig velt, fire mil før mål, som gjorde at han ikke hadde krefter til å følge det absolutt beste helt til døren.

- Hvordan skal du trene de neste to ukene for å være best mulig til VM-dagen?

- Nå skal jeg trene godt med restitusjon og kjøre noen spesialøkter. Da tror jeg, om mulig, jeg skal klare å toppe formen til VM enda bedre enn i fjor, sier Nordhaug.

- Hva er ambisjonene i VM?

- På papiret kjører vi for at Alexander Kristoff skal få et toppresultat. Det er jeg 100 prosent enig i med tanke på sesongen han har levert. Vi skal kjøre veldig bra som lag, og det blir ingen konflikter om kapteinbindet. Landslaget får nesten en uke sammen der nede, så jeg tror vi får god tid til å planlegge løpet.

PS: Tour of Britain avsluttes søndag kveld.