Nordhaug veltet fra topplassering

Felt av Cunego før innspurten i Amstel Gold Race.

UHELDIG: Lars Petter Nordhaug gikk i bakken bare noen hundre meter fra mål i Amstel Gold Race.Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
UHELDIG: Lars Petter Nordhaug gikk i bakken bare noen hundre meter fra mål i Amstel Gold Race.Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lars Petter Nordhaug (27) har hatt en strålende vårsesong i Sky-drakta, og hadde berettigede forhåpninger om å bli tidenes første nordmann på pallen i det prestisjetunge endagsrittet Amstel Gold Race.

Det så også meget lyst ut etter 256 av 256,5 beinharde kilometer i det sørlige Nederland, men da en av forhåndsfavorittene, Philippe Gilbert, satte inn et støt for å komme seg opp til ledende Oscar Freire i avsluttende Cauberg, oppsto det kaos i tetgruppa.

Damiano Cunego skar ut i veibanen og tok med seg Nordhaug som gikk rett i asfalten og fikk en real smell i hofta. Det hindret ham imildertid ikke i å ta til motmæle da en kraftig gestikulerende Cunego forsøkte å legge skylda på nordmannen, som lite kunne gjøre dømt ut i fra TV-bildene. - Han følte seg utrolig bra. Kjipt at han veltet, sa Kurt Asle Arvesen til TV 2 etter uhellet.

Sky-treneren er sikker på at landsmannen skulle klart å henge med helt inn, hadde det ikke vært for uhellet.

- Topp fem, helt sikkert. Han lå i en sinnssykt bra posisjon.Nordhaug ble siden kjørt til sykehus i ambulanse etter målgang for å få tatt røntgen av den skadde hofta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer