Nordhaug veltet fra topplassering

Felt av Cunego før innspurten i Amstel Gold Race.

UHELDIG: Lars Petter Nordhaug gikk i bakken bare noen hundre meter fra mål i Amstel Gold Race.Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
UHELDIG: Lars Petter Nordhaug gikk i bakken bare noen hundre meter fra mål i Amstel Gold Race.Foto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Lars Petter Nordhaug (27) har hatt en strålende vårsesong i Sky-drakta, og hadde berettigede forhåpninger om å bli tidenes første nordmann på pallen i det prestisjetunge endagsrittet Amstel Gold Race.

Det så også meget lyst ut etter 256 av 256,5 beinharde kilometer i det sørlige Nederland, men da en av forhåndsfavorittene, Philippe Gilbert, satte inn et støt for å komme seg opp til ledende Oscar Freire i avsluttende Cauberg, oppsto det kaos i tetgruppa.

OVERRASKELSESMANN: Enrico Gasparotto hadde en tredjeplass å vise til i Amstel Gold Race fra 2010. Likevel var det en overraskelse at den tidligere italienske landeveismesteren skulle gå helt til topps i årets utgave.Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB scanpix
OVERRASKELSESMANN: Enrico Gasparotto hadde en tredjeplass å vise til i Amstel Gold Race fra 2010. Likevel var det en overraskelse at den tidligere italienske landeveismesteren skulle gå helt til topps i årets utgave.Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB scanpix Vis mer

Damiano Cunego skar ut i veibanen og tok med seg Nordhaug som gikk rett i asfalten og fikk en real smell i hofta. Det hindret ham imildertid ikke i å ta til motmæle da en kraftig gestikulerende Cunego forsøkte å legge skylda på nordmannen, som lite kunne gjøre dømt ut i fra TV-bildene.

- Han følte seg utrolig bra. Kjipt at han veltet, sa Kurt Asle Arvesen til TV 2 etter uhellet.

Sky-treneren er sikker på at landsmannen skulle klart å henge med helt inn, hadde det ikke vært for uhellet.

- Topp fem, helt sikkert. Han lå i en sinnssykt bra posisjon.

Nordhaug ble siden kjørt til sykehus i ambulanse etter målgang for å få tatt røntgen av den skadde hofta.

- Han var full av adrenalin og kjente ikke så mye smerte da. Jeg håper det ikke var noe alvorlig, og at han kan sykle onsdag, sier Arvesen.

Med Nordhaug satt sjakk matt, ble seierskampen hovedsaklig et oppgjør mellom Enrico Gasparotto, Jelle Vanendert og Peter Sagan. Sistnevnte virket sterkest da trioen passerte Freire 150 meter før mål, men Astana-rytter Gasparotto fant fram kjempekreftene og snøt den avslutningssterke slovaken for konfekten. Også Vanendert smatt forbi på de siste meterne.

Edvald Boasson Hagen var også en del av Sky-laget i Amstel Gold Race. 24-åringen satte inn et angrep med 14 kilometer igjen, men klarte ikke opprettholde kjøret opp den nest siste stigningen, Keutenberg, og falt igjennom feltet. Til slutt endte rudsbygdingen på en 62.-plass i overkant av to minutter bak vinneren.