Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordhaug viste seg fram

Men Boasson Hagen ble beste nordmann.

I GODT SLAG: Lars Petter Nordhaug landet på Mallorca kvelden i forveien, men satt likevel med i finalen under dag to av Challenge Mallorca. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
I GODT SLAG: Lars Petter Nordhaug landet på Mallorca kvelden i forveien, men satt likevel med i finalen under dag to av Challenge Mallorca. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Både Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen viste seg fram under dag to av rittserien på Mallorca.

Nordhaug satt med helt der framme over rittets siste stigning. Han maktet likevel ikke å følge Gianluca Brambilla (Etixx). Italieneren angrep i etterkant av rittets to siste tredjekategorier.

På tross av at en større gruppe på mellom 20 og 30 ryttere forsøkte iherdig, klarte ingen å hente ham.

Nordhaugs lagkompis Michael Kwiatkowski ble nummer to — kun to sekunder bak. Polakken har en sterk avslutning, og Nordhaug fikk trolig i oppdrag om å kjøre fra den tidligere verdensmesterens sjanser mot slutten av dagen.

Dimension Data gjorde et oppofrende innsats for å kjøre inn bruddet underveis. De syklet for Boasson Hagen som endte dagen på 11.-plass og dermed ble beste nordmann.

Artikkelen blir oppdatert!
Slik gikk det til:

Allerede tidlig på etappen slet en stor gruppe som talte hele 34 mann seg vekk fra hovedfeltet.

Her befant sterke navn som Ramunas Navardauskas, Giovanni Visconti, Gregory Rast, Fabio Feline og Leopold Konig seg.

Lotto-Belisol hadde med Marcel Sieberg, men innså etter hvert at de måtte hjelpe Dimension Data med å korte ned forspranget som nærmet seg to og et halvt minutt etter ni mils sykling.

Skiftet Edvald Boasson Hagen og André Greipels lagkamerater la ned, bidro til å sprenge hele hovedfeltet på vei over dagens to siste tredjekategorier.

Dagens siste kategoriserte utfordring fra Coll de Galilea, drøye tre mil unna mål.

Her var Lars Petter Nordhaug blant de første over toppen, sammen med blant andre Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Gorka Izagirre (Movistar) og Gianluca Brambilla (Etixx).

Rapportene fra arrangøren var noe sporadiske etter dette. Det ble meldt at et tjuetalls ryttere lå i tet, som siden økte til over 30.

Brambilla (Etixx) angrep, og en gruppe med blant annet Izagirre, Nordhaug, Trentin, Stuyven, Benoot og Sieberg tok opp jakten,

Inn mot mål i Andratx var terrenget stort sett flatt og litt småkupert.

Noe overraskende maktet Brambilla å holde unna hele veien inn. Dermed vant han dag to av den uavhengige rittrekken på Mallorca.

På resultatlisten står det at Michal Kwaitkowski ble andremann, noe som tyder på at Nordhaug kan ha inntatt en hjelperytterrolle mot slutten av dagen.

Korte resultater:
1 Gianluca Brambilla
2 Mikal Kwiatkowski
3 Zdenek Stybar
4 Tiesj Benoot
5 Dylan Van Baarle
6 Fabian Cancellara
7 Scott Thwaites
8 Alejandro Valverde
9 Leopold Konig
10 Giovanni Visconti

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!