ET MÅL FOR ØYET: Lars Petter Nordhaug er fast bestemt på å sykle Tour de France. Han benyttet onsdagens etappe i Critérium du Dauphiné til å gå i brudd og bekrefte god form.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ET MÅL FOR ØYET: Lars Petter Nordhaug er fast bestemt på å sykle Tour de France. Han benyttet onsdagens etappe i Critérium du Dauphiné til å gå i brudd og bekrefte god form. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Nordhaug viste Tour de France-muskler

Satt i avgjørende brudd.

(procycling.no): Sammen med 12 andre ryttere stakk Lars Petter Nordhaug av i brudd på den 4. etappen av årets Critérium du Dauphiné.

Etappen inneholdt Col de Manse (9 kilometer á 5,2 prosent) mot slutten. På toppen var det bare 12,5 kilometer inn til mål noe som åpnet opp for en mulig bruddseier.

Seks kilometer fra toppen angrep Yuri Trofimov (Katjusja Team). TV-bildene viste at Damiano Caruso og Nordhaug forsøkte å reagere - men at rødtrøyen allerede hadde åpnet en stor luke.

Velt i utforkjøring På toppen av fjellet tok nordmannen fem klatrepoeng, men fremdeles var det 33 sekunder opp til russeren.

Utforkjøringen inn mot sentrum av Gap inneholdt velt for Imanol Eriviti (Movistar) og Bob Jungels (Trek Factory Racing). Trofimov holdt seg på sykkelen og opprettholdt forspranget til konkurrentene.

Med bar kasse - det var tett opp mot 30 varmegrader i dette området i dag - kunne han juble for etappeseier i Critérium du Dauphiné. Bak ham hadde Gustav Larsson (IAM Cycling) og Pim Ligthart (Lotto-Beilsol) støtet seg vekk fra de andre.

I den lille gruppa bak tok Nordhaug spurten og ble nummer fire på etappen.

En viktig bekreftelse på god form dersom han skal oppfylle drømmen om å kjøre sitt andre Tour de France på rad.

Froome beholdt ledertrøyen Maxime Bouet klatret opp til 7.-plass i sammendraget etter å ha sittet med i gruppa med Nordhaug inn. Chris Froome (Team Sky) forsvarte sammenlagtledelsen og har fortsatt 12 sekunder på Alberto Contador.

Critérium du Dauphiné består av totalt åtte etapper.

Nordhaug er eneste nordmann etter at Thor Hushovd valgte å stå av etter tirsdagens etappe.

• Les også: Hushovd kjører ikke Tour de France

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!