Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordhaug vraket fra Skys Vuelta-lag etter Rabobank-bytte

- Det er klart man klarer å legge sammen en og en.

NYE MULIGHETER NESTE ÅR: Lars Petter Nordhaug skrev tidligere i uka under for Rabobank fra og med neste sesong. Det bidro trolig til at han ikke får muligheten i Vueltaen, men nordmannen får trolig flere muligheter i store ritt hos sin nye arbeidsgiver.
NYE MULIGHETER NESTE ÅR: Lars Petter Nordhaug skrev tidligere i uka under for Rabobank fra og med neste sesong. Det bidro trolig til at han ikke får muligheten i Vueltaen, men nordmannen får trolig flere muligheter i store ritt hos sin nye arbeidsgiver. Vis mer

Den Rabobank-klare proffsyklisten Lars Petter Nordhaug fikk ikke plass på Skys lag til verdenstourrittet Vuelta a España.

Det britiske storlaget presenterte torsdag sin nimannstropp, og da var ikke Nordhaug nevnt med et ord.

Den norske OL-syklisten skrev mandag under for nederlandske Rabobank, som han skal sykle for fra neste sesong. Da er sjansen trolig større for å få delta i Tour de France, som han også gikk glipp av i sommer.

Han legger ikke skjul på at det framtidige lagbyttet kan ha hatt en innvirkning på uttaket.

- De har ikke sagt det direkte til meg at det er en av grunnene, men det er klart man klarer å legge sammen en og en, sier Nordhaug til procycling.no.

Under Touren var lagkameraten Edvald Boasson Hagen eneste norske innslag. Han sykler heller ikke Vuelta a España, men avslutter sesongen med Hamburg-klassikeren, GP Plouay, VM i Limburg (23. september) og Paris - Tours.

Også Tour de France- og OL-mester Bradley Wiggins står over Vueltaen. I stedet skal Tour-toer Chris Froome lede Sky-laget i det spanske etapperittet. Med seg på laget får han Juan Antonio Flecha, Sergio Henao, Danny Pate, Richie Porte, Ian Stannard, Ben Swift, Rigoberto Urán and Xabier Zandio.

I 2011 vant spanske Juan José Cobo rittet foran nettopp Froome, mens Wiggins ble nummer tre. Da var Kurt Asle Arvesen eneste nordmann på startstreken, men han måtte bryte etter en velt den første uken.

Vuelta a España tråkkes i gang i Pamplona 18. august og avsluttes i Madrid 9. september.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media