Sykkel-VM:

Nordhaug vraket til det norske VM-laget

22-årig debutant overtar plassen.

VRAKES TROLIG: Lars Petter Nordhaug blir mest sannsynlig ikke tatt ut til sykkel-VM i Qatar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VRAKES TROLIG: Lars Petter Nordhaug blir mest sannsynlig ikke tatt ut til sykkel-VM i Qatar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Procycling.no): Med ni norske plasser disponible i en flat VM-løype i Qatar, har landslagssjef Stig Kristiansen råd til å koste på seg litt luksus.

Realiteten er at han rår over et lag med et par opplagte topper, noen gode opptrekkere, en roadcaptain, noen habile hjelperyttere og et par herremenn med solid kjørestyrke.

Nettopp kjørestyrke vil bli et viktig poeng i et løype der det nylig ble kjent at antall kilometer utenfor bykjernen, som er langt mer eksponert for sidevind, er økt fra 80 til 151 kilometer.

De resterende 106,4 er lagt til sju runder i bykjernen.

Usikkerhet rundt Skjerping og Nordhaug

Det endelige uttaket kommer ikke før neste tirsdag.

Med unntak av plassene til Kristoffer Skjerping og Lars Petter Nordhaug, sier det aller meste seg selv.

Skjerping gjenfant endelig spor av form – i grevens tid – da han nylig syklet Tour of Alberta i Canada.

I etterkant har sotrastrilen blitt belønnet med tre endagersritt i Italia som gir en grei inngang til VM i midten av oktober.

Nordhaug til Eneco Tour

Vegard Stake Laengen var litt tvilende til om han ville holde hjula gående gjennom hele sesongen, og visste ikke helt hva IAM Cycling hadde planlagt for ham etter Vuelta a Espana.

Det ordner seg nå med Binche-Chimay-Binche og Paris-Tours.

Det andre store spørsmålstegnet har vært Lars Petter Nordhaug. Nøtterøy-mannen fikk ikke ting til å stemme i Rio de Janeiro, og så seg nødt til å stå av WorldTour-rittene i Quebec og Montréal nylig.

Sky-rytteren har nå fått vite at han starter Eneco Tour mandag, og siden sykler Paris-Tours den 9. oktober.

Lar OL-kapteinen bli hjemme

Men procycling.no erfarer at det er for lite og for sent for Nordhaug.

Tirsdag offentliggjøres den norske VM-troppen, og der vil ikke navnet til årets norske OL-kaptein være blant de ni som leses opp.

Overfor procycling.no bekrefter den norske landslagssjefen at utøverne som skal støtte Kristoff og Edvald Boasson Hagen i Qatar, har blitt informert om det.

– Jeg har ingen kommentarer til dine opplysninger om dette før den 20. september, sier Kristiansen til procycling.no.

OL-KAPTEIN: Lars Petter Nordhaug var kaptein for det norske sykkellandslaget i Rio i sommer. Fra venstre: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OL-KAPTEIN: Lars Petter Nordhaug var kaptein for det norske sykkellandslaget i Rio i sommer. Fra venstre: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

– Stilte seg til rådighet

Landslagssjefen bekrefter at han for en tid tilbake diskuterte VM-kandidaturet med Nordhaug.

– Beskjeden jeg fikk da, var at han stilte seg til rådighet.

– Så han har vært blant rytterne du har vurdert?

– Han er blant de man vurderer.

– Hvor mange navn har du hatt på den lista?

– Det har vært en 13-14 navn på den, svarer Kristiansen.

Engen Korsæth debuterer blant proffene

Procycling.no har tatt kontakt med Nordhaug med spørsmål om det norske VM-uttaket. Han ønsker ikke å kommentere inntil han blir informert av landslagssjefen om det endelige uttaket.

Etter det procycling.no erfarer tilfaller den siste plassen på det norske laget 22 år gamle Truls Engen Korsæth.

Joker Byggtorget-rytteren får dermed sin debut blant proffene. I fjorårets VM konkurrerte han i U23-klassen og ble best av de norske i både fellesstart (nummer 39) og på tempo (nummer 4).

Mange håpet Engen Korsæth ville stabilisere seg på høyt nivå denne sesongen, men både vinteren og deler av våren ble ødelagt av sykdom. Det begynte først å løsne da han gikk solo og vant åpningsetappen av Tour de Gironde i mai.

I løpet av de siste ukene har unggutten blant annet syklet Tour des Fjords og temporittet Chrono Champenois. I Frankrike utmerket han seg med niendeplass som førsteårssenior.

Engen Korsæth er tiltenkt er rolle som hjelperytter på det norske VM-laget i Qatar.

Det norske VM-laget som blir presentert førstkommende tirsdag, vil se slik ut:

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger, Sven Erik Bystrøm, Vegard Breen, Vegard Stake Laengen, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping og Truls Engen Korsæth.

PS: VM i Qatar arrangeres mellom 9.-16 oktober, og starter med VM i lagtempo. Fellesstarten for herrer elite sykles søndag 16. oktober, på mesterskapets siste dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer