FLYVENDE KLATRING: Richie Porte (foran) feirer etappetriumf foran lagkompis Geraint Thomas på en dag der det meste gikk på skinner for Team Sky. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix
FLYVENDE KLATRING: Richie Porte (foran) feirer etappetriumf foran lagkompis Geraint Thomas på en dag der det meste gikk på skinner for Team Sky. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpixVis mer

Nordhaugs lag med perfekt oppvisning

Tok dobbeltseier og parkerte konkurrentene.

(procycling.no): Team Sky stiller som favoritter til å vinne sammenlagt i Paris-Nice for tredje gang på fire sesonger.

Før oppstarten hadde det britiske storlaget som mål å holde både Richie Porte og Geraint Thomas i toppen sammenlagt etter de fem første etappene.

- Det er vanskelig å si hvem av de to som er best per nå. Begge er gode nok til å vinne. Vi satser på å plassere dem best mulig sammenlagt før etappen på torsdag, fortalte Lars Petter Nordhaug til procycling.no før Paris-Nice var i gang.

• Les mer: Begge er gode nok til å vinne

Som sagt, så gjort. Da den nevnte torsdagen kom ledet lagets norske rytter feltet i høy fart den første halvdelen av siste bakke. Deretter satte Porte og Thomas alle konkurrentene sjakk matt.

De to utpekte kapteinene sørget for dobbeltseier til Team Sky.

- Dette var en fantastisk dag for laget. Vi kjørte fra bunnen av bakken, og dette var ikke en lett bakke å sykle. Å bli nummer én og to som vi gjorde her er fantastisk. Med både meg og Geraint i toppen sammenlagt, så har vi to kort å spille på, sa Richie Porte i seiersintervjuet.

Det eneste som manglet var at Sky også overtok ledelsen i sammendraget. Den tok polske Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step) tilbake fra Michael Matthews, og har ett sekunds margin til Porte. Geraint Thomas er nummer tre.

Som forutsett 
Akkurat som ventet ble ikke torsdagens avgjort før på den avsluttende stigningen. Den drøyt 200 kilometer lange etappen til Croix de Chabouret ble avsluttet med en mil med 6,7 prosents stigning.

Lars Petter Nordhaug gjorde hjelperytterjobben upåklagelig og tauet inn det første bruddforsøket i bunnen av bakken.

Astanas Paolo Tiralongo forsøkte seg, men fikk ikke ligge foran lenge før Nordhaug hadde trukket de beste Sky-rytterne, og det lille som var igjen av hovedfeltet, opp igjen til italieneren.

De påfølgende kilometerne fortsatte 30-åringen fra Nøtterøy med å holde tempoet i front.

Først da mindre enn fem kilometer gjensto overlot nordmannen ansvaret for å holde farta oppe til irske Nicholas Roche. Det gjorde Nordhaug etter å ha holdt så høy fart at flere sterke klatrere måtte slippe.

Majka distansert
Blant dem var Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), som var forfulgt av uhell i minuttene før inngangen til den siste bakken.

Polakken vant to fjelletapper i forrige Tour de France. Etter to sykkelbytter, og påfølgende kjemping for å komme tilbake i front, hadde Majka brukt for mye krefter.

Tre kilometer før mål hadde også Nichlas Roche gjort sitt. Skys første sammenlagtkort, Geraint Thomas, angrep og fikk følge av Simon Spilak (Katjusja) og Jakob Fuglsang (Astana).

Bak dem kom det noen halvhjertede forsøk på å hente inn den lille luka opp, men forhåndsfavoritt Porte ville vente med å trekke forfølgerne opp til lagkamerat Thomas.

På den siste kilometeren satte Porte imidlertid inn kjempekreftene. Alle rivalene fra andre lag måtte slippe, mens bare Thomas klarte å holde følge. I avslutningen syklet de to sammen over mål, med Porte som etappevinner. 

Lars Petter Nordhaug fullførte etappen som nummer 47, drøyt seks minutter bak de to lagkameratene øverst på lista. Alexander Kristoff falt tidlig av rytterne i teten og havnet på 149.-plass.    

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

IMPONERTE: Lars Petter Nordhaug (til venstre) sykler som hjelper for sammenlagtfavoritt Richie Porte (midten) i Paris-Nice. Torsdag fikk stjernelaget til Team Sky hva de er gode for i den første testen i tøft fjellterreng. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix
IMPONERTE: Lars Petter Nordhaug (til venstre) sykler som hjelper for sammenlagtfavoritt Richie Porte (midten) i Paris-Nice. Torsdag fikk stjernelaget til Team Sky hva de er gode for i den første testen i tøft fjellterreng. Foto: Lionel Bonaventure / Afp / NTB scanpix Vis mer