FEIL SPRÅK:På tross av solid innsats for Belkin Pro Cycling i fjor, skal Tour de France-plassen til Lars Petter Nordhaug være i fjor. Et nederlandsk sykkelblad skriver at laget ønsker å sende et lag bestående av ryttere som snakker nederlandsk denne sesongen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FEIL SPRÅK:På tross av solid innsats for Belkin Pro Cycling i fjor, skal Tour de France-plassen til Lars Petter Nordhaug være i fjor. Et nederlandsk sykkelblad skriver at laget ønsker å sende et lag bestående av ryttere som snakker nederlandsk denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Nordhaugs Tour de France-plass i fare

Nederlenderne satser på sine egne.

(procycling.no): Det er fremdeles 113 dager til Tour de France ruller av sted i Yorkshire, England. Mye kan skje fram mot 5. juli, men allerede nå brenner det et blått lys for Lars Petter Nordhaugs tilstedeværelse i Frankrike.

Den nederlanske utgaven av Procycling skriver at 29-åringen per nå ikke er del av troppen til Belkin Pro Cycling.

Sykkelbladet skriver at laget utelukkende vil bestå av nederlandsktalende ryttere.

- Jeg har ikke hørt noe om dette nå, sier Nordhaug til procycling.no.

Ble forespurt om Polen rundt
I Tour de France vil nederlenderne Robert Gesink og Bauke Mollema være kapteiner. Rundt seg vil duoen ha sterke hjelpere i Laurens Ten Dam, Lars Boom og Sep Vanmarcke.

Ifølge Procycling Magazine vil laget kompletteres av Tom Leezer, Maarten Wynants, Bram Tankink og Stef Clement. Det er Clement som i så fall overtar plassen Nordhaug hadde i fjor.

Belkin skal i stedet ønske å benytte lagets eneste nordmann i kortere etapperitt.

- Tilbake i november ble jeg spurt om hvordan jeg så på å kjøre Polen rundt. Jeg sa at jeg heller vil kjøre Tour de France, sier Nordhaug.

Belkin: - Ingenting avgjort
Sportsdirektør Frans Maassen sier at nordmannen fremdeles er en av 11-12 ryttere som vurderes til rittet.  

- Vi har sagt at vi skal ta en prat etter Liège-Bastogne-Liège (i slutten av april, vår anm.) og finne ut hva som er best for ham og for laget.

- Jeg kan ikke allerede nå si at han skal eller ikke skal til Tour de France, sier nederlenderen til procycling.no.

Nordhaug fikk sin debut i fjorårsutgaven av rittet.

Da gjorde han en kjempejobb som hjelperytter for Bauke Mollema på etappen mot Alpe d´Huez. Han satt også i brudd på den 19. etappen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!