I køen. Lars Petter Nordhaug (til venstre) sier han er en del av ti ryttere som har mulighet til å karre seg til en plass på Belings Tour de France-lag. Likevel er det en litt dårlig følelse å spore hos nordmanen. Foto: AFP/ANP - BAS CZERWINSKI
I køen. Lars Petter Nordhaug (til venstre) sier han er en del av ti ryttere som har mulighet til å karre seg til en plass på Belings Tour de France-lag. Likevel er det en litt dårlig følelse å spore hos nordmanen. Foto: AFP/ANP - BAS CZERWINSKIVis mer

Nordhug med dårlig følelse for tour-deltakelse

- Det kan fort snu

(Procycling.no) Etter å ha debutert i Tour de France i fjor, er det en litt mer usikker Nordhaug som spekulerer i lagets planer for ham i årets utgave.

- Jeg var nok sterkere i planene i fjor kontra i år, men det er vanskelig å si, forteller Nordhaug til procycling.no.

I disse dager kjører han etapperittet Critérium Du Dauphiné, hvor han går for bruddforsøk.

Les også: Nordhaug får fri rolle

Dårlig følelse
Tirsdag ble det klart at kaptein i Belkin, Robert Gesink, ikke kjører Tour de France.

- Da er det jo en mann mindre. Vi er ti ryttere som er aktuelle for TdF-laget, men det blir nok ikke tatt noen avgjørelse før etter Sveits Rundt (avsluttes 22. juni).

Likevel er det vanskelig for Nordhaug å tolke signalene som kommer fra laget.

- Jeg har en litt dårlig følelse, men det kan fort snu seg. Det kommer an på formen til de andre på laget.

- Er det krise å ikke kjøre Tour de France?

- Jeg har jo lyst å kjøre, det er det største rittet av alle. Men jeg prøver å ikke tenke å mye på det, jeg tror meg folk rundt meg er stressa.

Les også: Må overbevise i Frankrike for å redde TdF-plass

På utgående kontrakt
Ved siden av Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, er også Lars Petter Nordhaug på utgående kontrakt. Han vet ikke hvor han kjører i 2015.

- Jeg er ønsket med videre i Belkin, meg det er også interesse fra andre lag. Jeg må veie opp mot hverandre og se etter hvert.

Nordhaug legger ikke skjul på at trives godt i det nederlandske laget.

- Det er viktig for meg at jeg er i en gruppe med gode lagkamerater. Så får vi se hva det blir til, avslutter han.

Vil ha mer. I fjor deltok Nordhaug i sitt første Tour de France. Nøtterøygutten legger ikke skjul på at det franske etapperittet henger høyest.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Vil ha mer. I fjor deltok Nordhaug i sitt første Tour de France. Nøtterøygutten legger ikke skjul på at det franske etapperittet henger høyest. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer