I køen. Lars Petter Nordhaug (til venstre) sier han er en del av ti ryttere som har mulighet til å karre seg til en plass på Belings Tour de France-lag. Likevel er det en litt dårlig følelse å spore hos nordmanen. Foto: AFP/ANP - BAS CZERWINSKI
I køen. Lars Petter Nordhaug (til venstre) sier han er en del av ti ryttere som har mulighet til å karre seg til en plass på Belings Tour de France-lag. Likevel er det en litt dårlig følelse å spore hos nordmanen. Foto: AFP/ANP - BAS CZERWINSKIVis mer

Nordhug med dårlig følelse for tour-deltakelse

- Det kan fort snu

(Procycling.no) Etter å ha debutert i Tour de France i fjor, er det en litt mer usikker Nordhaug som spekulerer i lagets planer for ham i årets utgave.

- Jeg var nok sterkere i planene i fjor kontra i år, men det er vanskelig å si, forteller Nordhaug til procycling.no.

I disse dager kjører han etapperittet Critérium Du Dauphiné, hvor han går for bruddforsøk.

Les også: Nordhaug får fri rolle

Dårlig følelse
Tirsdag ble det klart at kaptein i Belkin, Robert Gesink, ikke kjører Tour de France.

- Da er det jo en mann mindre. Vi er ti ryttere som er aktuelle for TdF-laget, men det blir nok ikke tatt noen avgjørelse før etter Sveits Rundt (avsluttes 22. juni).

Likevel er det vanskelig for Nordhaug å tolke signalene som kommer fra laget.

- Jeg har en litt dårlig følelse, men det kan fort snu seg. Det kommer an på formen til de andre på laget.

- Er det krise å ikke kjøre Tour de France?

- Jeg har jo lyst å kjøre, det er det største rittet av alle. Men jeg prøver å ikke tenke å mye på det, jeg tror meg folk rundt meg er stressa.

Les også: Må overbevise i Frankrike for å redde TdF-plass

Artikkelen fortsetter under annonsen

På utgående kontrakt
Ved siden av Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, er også Lars Petter Nordhaug på utgående kontrakt. Han vet ikke hvor han kjører i 2015.

- Jeg er ønsket med videre i Belkin, meg det er også interesse fra andre lag. Jeg må veie opp mot hverandre og se etter hvert.

Nordhaug legger ikke skjul på at trives godt i det nederlandske laget.

- Det er viktig for meg at jeg er i en gruppe med gode lagkamerater. Så får vi se hva det blir til, avslutter han.

Vil ha mer. I fjor deltok Nordhaug i sitt første Tour de France. Nøtterøygutten legger ikke skjul på at det franske etapperittet henger høyest.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Vil ha mer. I fjor deltok Nordhaug i sitt første Tour de France. Nøtterøygutten legger ikke skjul på at det franske etapperittet henger høyest. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer