Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordirene fortsetter golfdominansen

Darren Clarke tok sin første Major-seier i British Open.

ENDELIG: Darren Clarke understreket nordirenes golfdominans i det siste med sin seier i British Open.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
ENDELIG: Darren Clarke understreket nordirenes golfdominans i det siste med sin seier i British Open.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordiren Darren Clarke (42) tok sin første Major-seier i golf med seieren i British Open søndag.

Clarke beholdt nervene under kontroll og avsluttet runden på par. Totalt havnet han fem slag under par i den 140. utgaven av British Open gjennom historien.

Dermed kunne han heve Claret Jug-trofeet over hodet i sitt forsøk nummer 20.

- Det er helt utrolig. Det er det virkelig. I dag spilte jeg helt greit, jeg gjorde det jeg måtte gjøre. På de siste to hullene prøvde jeg bare å unngå dumme tabber. Jeg har aldri gitt opp troen på at jeg kunne vinne en Major, sa Clarke.'

Nær
Clarke var nær ved å vinne British Open allerede i 1997, men da mistet han ledelsen han hadde underveis den siste dagen og endte opp som nummer to.

Nordiren har hatt det tøft på golfbanen de siste årene. I 2006 døde hans kone etter kreftsykdom. I 2006 og 2007 klarte han ikke engang kvalifiseringsgrensen. I 2008 ble han nummer 52, og i 2010 endte det med 44.-plass.

Søndagens seier betydde at han avanserte fra 111.- til 30.-plass på verdensrankingen.

Darren Clarke har ikke avsluttet blant de ti beste i en Majorturnering på ti år. Han startet sin profesjonelle golfkarriere tilbake i 1990. Da var han med på europatouren for første gang.

Tok inn
- Jeg har følt meg sterk gjennom hele turneringen, og det har gitt meg trygghet og selvtillit. Denne seieren gir jeg til ungene. De kommer til å være stolt av meg. Feiringen etter dette kan vare en stund. Det er ikke utenkelig at jeg kommer til være litt bakfull i morgen, sa Clarke.

Amerikaneren Dustin Johnson gikk ut ett slag bak søndag, men kom tre slag bak etter at de siste 18 hullene var unnagjort. Det holdt likevel til 2.-plass.

Phil Mickelson fra USA ble nummer to, mens danske Thomas Bjørn endte på 4.-plass.

(NTB)