Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget:

Nordirene frykter Lagerbäck mer enn de norske spillerne: - Vi har stor respekt for ham

Den nye norske treneren nyter stor respekt i Nord-Irland.

FRYKTET: Nordirene har stor respekt for Lars Lagerbäck, som her gir instrukser til Fredrik Semb Berge, Joshua King, Mohamed Elyonoussi og Mats Møller Dæhli på gårsdagens trening. Foto: Hans Arne Vedlog 
FRYKTET: Nordirene har stor respekt for Lars Lagerbäck, som her gir instrukser til Fredrik Semb Berge, Joshua King, Mohamed Elyonoussi og Mats Møller Dæhli på gårsdagens trening. Foto: Hans Arne Vedlog  Vis mer

(Dagbladet): I kveld debuterer Lars Lagerbäck som norsk landslagssjef. På motsatt banehalvdel venter Nord-Irland i Belfast.

Det nordirske folket har så absolutt fått med seg at svensken har tatt over skuta etter at Per-Mathias Høgmo ga seg.

- Ja, og vi har stor respekt for han. Han er faktisk godt likt her fordi han trente Island da de slo ut England i fjorårets EM. Her i Nord-Irland synes vi det var veldig morsomt, sier Steven Beacom, sportsjournalist i Belfast Telegraph.

- Vi frykter Lagerbäck mer enn vi frykter de norske spillerne. Han er flink til å skape gode resultater, fortsetter han.

Han mener Norge hadde et langt sterkere mannskap for noen år siden.

- Tidligere hadde dere Ole Gunnar Solskjær, John Carew, John Arne Riise og Steffen Iversen. Men spillerne på dagens norske landslag skaper ikke like mye frykt som det de gutta der gjorde. Joshua King er den eneste vi ser på som farlig, sier Beacom.

- Kan slå de fleste hjemme

Nord-Irland gjorde selv en god figur i nevnte europamesterskap. De tok seg videre fra gruppespillet, men røk ut i 1/8-finalen mot Wales. Et selvmål av Gareth McAuley 15 minutter før slutt sendte nordirene hjem fra Frankrike.

NØKKELSPILLERE: Tre nordirer i West Bromwich, Chris Brunt, Gareth McAuley og Jonny Evans, prøver å stoppe Nolito og David Silva fra Manchester City. Foto: NTB Scanpix
NØKKELSPILLERE: Tre nordirer i West Bromwich, Chris Brunt, Gareth McAuley og Jonny Evans, prøver å stoppe Nolito og David Silva fra Manchester City. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå ligger de på 2. plass i Norges gruppe, fem poeng bak suverene Tyskland på topp. Nordirene har slått Aserbajdsjan og San Marino, spilt uavgjort mot Tsjekkia, og tapt mot Tyskland.

- Den nordirske fansen har stor tro på dette laget, spesielt etter at de nådde EM i fjor. Vi føler at vi kan slå de fleste lag på hjemmebane i Belfast, fortsetter Beacom.

Tidligere denne uken meldte kaptein Steven Davis at det er den største kampen på Windsor Park siden laget kvalifiserte seg for EM i fjor sommer. Davis, som også er kaptein på Southampton, er bankers i startoppstillingen.

Sammen med West Bromwich-gutta Jonny Evans, Gareth McAuley og Chris Brunt, utgjør han stammen i det nordirske laget.

Ellers er publikumsfavoritten Will Grigg ikke i troppen på grunn av en skade. Shane Ferguson er utestengt, mens Corry Evans og Aaron Hughes er meldt uaktuelle på grunn av smeller i lyske og legg.

Trolig nordirsk lagoppstilling i kveld, ifølge Beacom: Michael McGovern - Gareth McAuley, Jonny Evans, Craig Cathcart - Conor McLaughlin, Steven Davis, Oliver Norwood, Stuart Dallas, Chris Brunt - Jamie Ward/Conor Washington, Josh Magennis

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media