Nordirske spillere på byen før kamp

- Dette har ikke fansen noe med, mener en av dem.

(Dagbladet.no): Nord-Irland fikk et godt resultat da de spilte 1-1 mot gruppeleder Sverige i går kveld. Men da var det for seint - laget er så godt som ute av kampen om EM-plass. 

Og da de fortsatt hadde gode muligheter, tok de ikke godt nok vare på dem: Ifølge BBC rammes landslagstroppen nå av en aldri så liten fylleskandale.

Flere framtredende spillere skal nemlig ha vært på byen til langt på natt etter tapet i Latvia forrige mandag - bare tre dager før det viktige møtet med Island (tap 1-2).

-Skuffende å se

Nord-Irland lå da fortsatt brukbart an til å kunne nå neste års EM-sluttspill.

- Jeg så spillere som Chris Baird, Steve Jones og Steve Davis komme ut av en drosje, og det var tydelig at de hadde drukket mye i bilen. Det var skuffende å se gutta våre i den tilstanden på det tidspunktet, rett etter at de hadde tapt en viktig kamp og mens de fortsatt hadde alt å spille for, sier et øyenvitne.

- Hvis det er holdningene vi har, så hadde vi ingen sjanse i Island, mener han.

Fulham-spiller Baird bekrefter at han var ute seint den kvelden da han og de to lagkameratene ble observert, men han mener ikke supporterne har noe med å snuse i deres saker.

I TRØBBEL? Steve Davis er en av spillerne som var på litt lenger på byen enn han burde ha vært etter tapet i Riga, Latvia, forrige mandag. Foto: ANDREW PATON/REUTERS/SCANPIX
I TRØBBEL? Steve Davis er en av spillerne som var på litt lenger på byen enn han burde ha vært etter tapet i Riga, Latvia, forrige mandag. Foto: ANDREW PATON/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Alkohol sinker restitusjonsprosessen

Øyenvitnet, som hadde reist til Riga for å få med seg bortekampen, er høyst uenig.

- Det var 2 500 fans der som mer enn gjerne ville ha tatt på seg et par fotballsko og en grønn drakt for Nord-Irland - det er enhver gutts drøm. Derfor er det litt skuffende å se at spillerne oppfører seg sånn, sier han.

Doktor Gareth Davison, som underviser i sportsvitenskap ved University of Ulster, sier det alle toppidrettsutøvere burde være fullt klar over fra før.

- Det er veldig vesentlig at du gir kroppen din tid til å komme seg etter en kamp. Dette innebærer hvile og samling av krefter etter en kraftanstrengelse. Alkohol sinker denne prosessen.

• Les også: Mener norsk toppfotball har et alkoholproblem

• Les også: - Alkoholforbud kan bli aktuelt


Tabell for EM kvalifisering grp. F
LagKamperSUT+-Poeng
Sverige 10 7 2 1 21 5 23
Spania 10 7 1 2 19 8 22
Danmark 10 5 2 3 17 9 17
Nord-Irland 10 5 2 3 15 12 17
Latvia 10 3 0 7 10 14 9
Island 11 2 2 7 10 24 8
Liechtenstein 11 2 1 8 8 28 7
Sist oppdatert 18.10.2007 00:12
Nordirske spillere på byen før kamp