Nordisk hockeyliga neste høst

700 millioner kroner ligger på bordet. 12 klubber er klare, og i september spilles den første serierunden i den nye nordiske hockeyserien. Vålerenga blir eneste norske lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finland er på gli - etter at de for halvannen uke siden sa kategorisk nei til å delta. Finnene mente seg fullstendig overkjørt av svenskene, og godtok ikke å få med bare ett lag.

Nå har den svenske utredningsgruppa moderert seg. I går presenterte Frölunda-sjefen Hans Andersson planene for Vålerenga i et møte på Jordal Amfi.

Sverige blir representert med sju lag: Djurgården, AIK, Färjestad, Leksand, Frölunda, Malmö og Brynäs inviteres sammen med finske TPS Åbo, IFK Helsingfors, Hämmenlinna og Jokerit - samt Vålerenga fra Norge.

Avklares

3. januar møtes svenske og finske representanter - sammen med generalsekretær Rune Hauger fra Norges Ishockeyforbund og Hans Stergel fra Norsk Hockeyliga i Finland. Da blir det meste avklart.

- Seriemodellen er ennå ikke spikret. Det blir trolig dobbel eller firedobbel serie med påfølgende sluttspill, sier leder Erik Lorentzen i Vålerenga Ishockey A/S.

- Hvordan får dere råd til å være med?

- 700 millioner over en treårsperiode ligger klare i potten. I tillegg kommer penger fra TV-rettigheter og øvrige investorer. De 12 klubbene får like mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer