Nordisk hockeyliga neste høst

700 millioner kroner ligger på bordet. 12 klubber er klare, og i september spilles den første serierunden i den nye nordiske hockeyserien. Vålerenga blir eneste norske lag.

Finland er på gli - etter at de for halvannen uke siden sa kategorisk nei til å delta. Finnene mente seg fullstendig overkjørt av svenskene, og godtok ikke å få med bare ett lag.

Nå har den svenske utredningsgruppa moderert seg. I går presenterte Frölunda-sjefen Hans Andersson planene for Vålerenga i et møte på Jordal Amfi.

Sverige blir representert med sju lag: Djurgården, AIK, Färjestad, Leksand, Frölunda, Malmö og Brynäs inviteres sammen med finske TPS Åbo, IFK Helsingfors, Hämmenlinna og Jokerit - samt Vålerenga fra Norge.

Avklares

3. januar møtes svenske og finske representanter - sammen med generalsekretær Rune Hauger fra Norges Ishockeyforbund og Hans Stergel fra Norsk Hockeyliga i Finland. Da blir det meste avklart.

- Seriemodellen er ennå ikke spikret. Det blir trolig dobbel eller firedobbel serie med påfølgende sluttspill, sier leder Erik Lorentzen i Vålerenga Ishockey A/S.

- Hvordan får dere råd til å være med?

- 700 millioner over en treårsperiode ligger klare i potten. I tillegg kommer penger fra TV-rettigheter og øvrige investorer. De 12 klubbene får like mye.

Hente Shampo

- Jeg regner med at Vålerenga må ha et budsjett på 30 millioner kroner årlig. Det skal vi klare, fortsetter Lorentzen.

Planen er å lønne de aller fleste spillerne som profesjonelle. Dessuten ønsker Vålerenga å hente Espen «Shampo» Knutsen og Anders Myrvold til Jordal Amfi.

- De skal få et skikkelig økonomisk tilbud, sier Erik Lorentzen.

<B>Espen Knutsen</B>