Nordisk rekord ikke godt nok

Snildal røk ut i semifinalen på 50 meter rygg.

RØK I SEMIFINALEN: Invgild Snildal (20) svømte raskt nok til å sette Norsk og Nordisk rekord, men kom likevel på 17. plass og røk ut. AFP PHOTO / FRANCOIS-XAVIER MARIT
RØK I SEMIFINALEN: Invgild Snildal (20) svømte raskt nok til å sette Norsk og Nordisk rekord, men kom likevel på 17. plass og røk ut. AFP PHOTO / FRANCOIS-XAVIER MARITVis mer

— Surt! Ingvild Snildal (20) ristet på hodet etter kvalifiseringen på 50 meter rygg i svømme-VM onsdag. Til tross for både norsk og nordisk rekord.

28,55 holdt akkurat ikke til en plass i semifinalen. Det ble 17.-plass, og bare de 16 beste fikk sjansen til å svømme semifinalen senere onsdag.

Hun hadde nesten ikke lyst til å snakke om løpet i det hele tatt etterpå.

— Litt surt! 28,55 var bra og bedre enn da jeg satte norsk rekord med 28,67, men selve løpet var ikke særlig bra. Jeg føler at jeg falt for mye i frekvens ut over i løpet. Jeg hadde håpet på mer, sa 20-åringen som bor på Slependen og som svømmer for Asker Svømmeklubb.

— Jeg vet ikke helt hva som gikk galt. Jeg får høre hva trenerne sier, sa hun før hun hastet videre til en ventende buss.

Kanskje gikk det galt fordi det venter større oppgaver. Sjansene til Ingvild Snildal er betydelig større på fredag. Da venter 50 meter butterfly. På 100 meter butterfly ble det som kjent finale og sjuendeplass på henne.

Og hvis Snildal var skuffet var Katharine Stiberg enda mer mutt, 29,26 og 36.-plass var ikke i nærheten av det hun hadde ønsket seg. Det var så vidt at hun klarte å holde tårene tilbake.

— Dårlig. Jeg følte at jeg var treg helt fra starten av. Det føltes bra ut før start, men da jeg skulle svømme gikk det ikke, sa 20-åringen fra Bjerkvik i Nordland, som opplevde å innkassere den bitre 17.-plassen under mandagens kvalifisering på 100 meter bryst.

Stiberg har muligheten til å vise seg fram senere i mesterskapet. Hun skal også i aksjon på 50 meter butterfly fredag. I tillegg skal hun svømme 50 meter bryst lørdag.

(NTB)