Nord-Korea og Sør-Korea skal ha felles ishockeylag i OL

Nordkoreanske ishockeyspillere på plass i Sør-Korea

De kvinnelige nordkoreanerne som skal danne et felles OL-lag i ishockey med spillere fra Sør-Korea, har ankommet Seoul.

PÅ PLASS: De tolv nordkoreanske ishockeyspillerne som skal være en del av det felles laget med Sør-Korea under OL, ankom vertsnasjonen torsdag. Foto: Song Kyung-Seok/Pool Photo/AP
PÅ PLASS: De tolv nordkoreanske ishockeyspillerne som skal være en del av det felles laget med Sør-Korea under OL, ankom vertsnasjonen torsdag. Foto: Song Kyung-Seok/Pool Photo/APVis mer

Spillerne fra Nord-Korea krysset grensen nær Kaeson torsdag, opplyser Sør-Koreas gjenforeningsdepartement. Innen kort tid starter de felles treninger sammen med sine nye lagkamerater fra sør.

I tillegg til ishockeyspillerne, ankom også en sportslig delegasjon som skal gjøre forberedelser for andre nordkoreanske idrettsutøvere som deltar i vinter-OL i Pyeongchang.

Nord-Korea bidrar med tolv spillere til det felles ishockeylaget og ti øvrige OL-deltakere: tre langrennsløpere, tre alpinutøvere, to skøyteløpere og to kunstløputøvere.

Planene om et felles ishockeylag har møtt kritikk i Sør-Korea og mange spillere er skuffet over at de nå risikerer å miste plassen på laget på grunn av de nye nordkoreanske spillerne.

Nord-Korea skal også bidra med kulturelle innslag under OL i nabolandet, og enkelte sørkoreanske utøvere skal trene på et skianlegg i Nord-Korea.

(NTB)