- Nordlendingene er ikke gode nok

Trenerne i Tromsø og Bodø/Glimt sutrer over at Nils Johan Sembs siste landslagstropp er fri for spillere fra nord-norske klubber. Men de møter motbør fra uventet hold: - Ingen i Nord-Norge kan hevde at spillere i Glimt eller TIL er bedre enn de som er tatt ut, sier Mini.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har skapt reaksjoner hos mange patriotiske nordlendinger at verken Jonny Hanssen, Trond Fredrik Ludvigsen eller Bengt Sæternes var med i landslagstroppen til Nils Johan Semb som ble offentliggjort tirsdag ettermiddag.

Verken landslagssjef Nils Johan Semb eller assistent Harald Aabrekk har vært til stede på kamper i Bodø og Tromsø de to siste årene.

Ikke diskriminert

Mini Jakobsen er nesten den eneste nordlendingen som faktisk har spilt landskamper av betydning de siste fem årene.

Vel og merke som RBK-spiller.

Men Mini avviser bestemt at landslagsledelsen diskriminerer nord-norske spillere.

- Æ kainn garanter' aille nordlendinga og Tromsø-væringa om at han Nils Johan ikkje e rasist. Han lika jo mæ, sier Mini Jakobsen.

Aldri sjansen

Den lille innrømmer likevel at det er verre for en Glimt-spiller enn en RBK-spiller å komme med i landslagstroppen.

Til tross for godt spill på klubblagene i nord.

Mini forklarer:

- Når du spiller i Rosenborg får du større oppmerksomhet. Avisene skriver deg til en bedre spiller, sjøl om du kanskje ikke er det. Det blir folk påvirket av. Jeg ble jo skrevet inn på U21-landslaget av Odd Thune i Nordlandsposten i sin tid, ler Mini.

I så måte er Ørjan Berg er et lysende eksempel. I sesong etter sesong storspilte midtbanesliteren i den gule Glimt-trøya. Lokalpressen hyllet ham, og skrev rosende. Men på landslaget kom han ikke før han gjorde comeback i Rosenborg.

Lettere i RBK

- Særlig den tida jeg spilte for Glimt i 1999-sesongen, satt jeg nok med en liten følelse av at det var vanskelig for en nordlending å komme med på landslaget, sier Ørjan Berg til Dagbladet.

For det tok ikke mange kampene for RBK før Bodø-gutten var tilbake på landslaget. Berg støtter Minis teori.

- Det er ingen tvil om at det definitivt er lettere å bli landslagsspiller på Rosenborg enn det er hvis du spiller på Glimt eller TIL, mener han.

Paradoksalt nok har Berg nå takket nei til spill under Nils Johan Semb. Men han finner det besynderlig at en spiller som Bengt Sæternes ikke ble tatt ut i landslagstroppen til turneringen i Hongkong på nyåret.

- Hadde Sæternes scora like mange mål som han gjør i Glimt for Brann eller Viking, så hadde han garantert vært med på landslaget nå, hevder Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer