Nordlendinger mest negative til Oslo-OL

I Nordland sier hele 78,6 prosent nei, mens kun 13,4 prosent vil ha olympiske vinterleker i hovedstaden i 2022.

UPOPULÆRE: IOC-skepsis er i ferd med å bli en del av den norske folkesjela. IOC-president Thomas Bachs sjarmturer til Norge, og det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg generelle opptreden har ikke hjulpet på oppslutningen om et Oslo-OL i den norske befolkningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UPOPULÆRE: IOC-skepsis er i ferd med å bli en del av den norske folkesjela. IOC-president Thomas Bachs sjarmturer til Norge, og det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg generelle opptreden har ikke hjulpet på oppslutningen om et Oslo-OL i den norske befolkningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

En ny meningsmåling viser at nordlendinger er de i landet som er mest negative til et Oslo-OL.

Flertallet i Nordland fylke sier nei uavhengig av hvor i fylket de er bosatt og uavhengig av partitilhørighet, viser målingen som er gjort av InFact for Avisa Nordland.

16,7 prosent av de spurte mennene sier ja, mens tallet for kvinner er 10,1 prosent.

Unge er også mer positive enn eldre, hvor 21 prosent mellom 18-29 år vil ha et Oslo-OL, mens bare 7,4 prosent over 65 år svarer ja.

Herrenes allroundtrener i langrenn Trond Nystad er skuffet over tallene.

Han tror nordlendinger reagerer på pengebruken og at de ikke ønsker at et OL skal arrangeres i hovedstaden.

- Jeg har respekt for begge siders meninger, men for meg handler det ikke om et Oslo-OL, men om et OL i Norge. For meg har OL alltid representert noe fint og stort. Tallene er skuffende, sier Nystad til avisen.

(NTB)