Nordlie: - Det er pressen som lager krise

Lillestrøm sist på tabellen etter fire runder.

Lillestrøm - Molde 1-1

(Dagbladet.no): Med tre poeng i bunnoppgjøret mot Molde kunne Tom Nordlie skaffet seg sårt tiltrengt arbeidsro etter en nitrist start på sesongen.

I stedet kan han vente seg en ny uke med negative spørsmål og kriseprat. 1-1 på Åråsen betyr at Lillestrøm og Molde fortsatt er de eneste lagene uten seier i år - og det hjelper i hvert fall ikke på LSK-guttas allerede sviktende selvtillit.

Men Tom Nordlie er lei av journalisters mas om krise.

- Det er dere som bygger opp forventningene, og dere som lager kriser. Kall det hva dere vil, fønvind eller krise, sier han.

Kaptein Frode Kippe erkjenner at LSK er langt unna den standarden som forventes på Åråsen.

- Det vil seg ikke. Det er ikke noe å si på innsatsen, vi var gira på å vinne og jobbet kjempebra. Vi hevet oss, men ikke nok til å ta tre poeng. Det er absolutt under hva vi skal prestere, sier han til TV 2.

Occeans første for året

UTLIKNET FOR MOLDE: José Mota tuppet inn 1-1 åtte minutter etter pause, og skaffet Molde et fortjent poeng fra Åråsen. Foto: SCANPIX
UTLIKNET FOR MOLDE: José Mota tuppet inn 1-1 åtte minutter etter pause, og skaffet Molde et fortjent poeng fra Åråsen. Foto: SCANPIX Vis mer

Det startet likevel lovende for gultrøyene. Med stor aggressivitet og duellstyrke lignet LSK endelig på seg selv, selv om Molde slett ikke var ufarlige.

Olivier Occean roet imidlertid nervene på Åråsen 25 minutter inn i 1. omgang. Magnus Myklebust fikk slått ballen inn til Arild Sundgot, men Jan Kjell Larsen avverget skuddet med en beinparade.

Kanadieren var påpasselig på returen - og fikset LSK-ledelse med sin første nettkjenning for sesongen.

Molde burde utliknet på direkten.

Først kom Magne Hoseth helt alene med Otto Fredriksson, men skuddet strøk feil side av stolpen. Like etterpå viste Thomas Holm hvorfor han ikke er noen goalgetter, da han måket ballen høyt over fra god posisjon.

Like før pause kunne Occean gitt Lillestrøm et perfekt utgangspunkt for de siste 45 minuttene. Han ristet enkelt av seg Vegard Forren med en høyre-venstre-finte, med skuddet gikk i stolpen og ut.

- Vi burde punktert kampen i 1. omgang, mener Tom Nordlie.

Molde farligst etter pause

For Lillestrøm har vært en kollektiv katastrofe i samtlige 2. omganger denne sesongen. De raknet mot Tromsø, de raknet mot Stabæk og de raknet mot Vålerenga sist.

Denne gangen tok det bare åtte minutter før Molde var tilbake i kampen.

Et sleivskudd fra Magne Hoseth dalte beleilig ned foran José Mota, som viste kløkt og ro da han tuppet ballen utenfor rekkevidden til Otto Fredriksson.

Det virket demoraliserende på et LSK-lag blottet for selvtillit - for resten av omgangen truet de sjelden Molde-keeper Jan Kjell Larsen.

I motsatt ende av banen hadde Molde et par feite sjanser til å avgjøre, som da Daniel Berg Hestads skuddforsøk utenfor 16-meteren strøk stolpen.

Fem minutter før slutt ble moldenserne snytt for straffe. For etter alle straffespark som er dømt så langt i Tippeliagen i situasjoner der kontakten har vært minimal, var dytten fra Pål Steffen Andresen på Vegard Forren av det åpenlyse slaget.

Kjell Alseth vinket spillet videre - noe han også gjorde da nettopp Forren handset i eget felt like etterpå.

«Dere gjør oss flaue» ble ropt fra LSK-fansen da dommeren blåste av kampen fem minutter på overtid. Og mens skuffelsen var stor i LSK-leiren, var humøret langt bedre hos gjestene.

- Herlig å få et spillemål, det har vært mye mas om det. Det er vanskelig å møte LSK, det er tungt å møte et lag som bare pumper langt. Jeg er stolt og glad over at vi fikk ned ballen i 2. omgang og spiller fotball. Vi får noen utrlige overganger og det kunne blitt flere mål. Men det var godt å få med seg ett poeng, sier MFK-trener Kjell Jonevret til TV 2.

- Det ble mye krig, og mye langt. Men det var bevisst også. Vi kan ikke spille på oss så mye trøbbel, sier Tom Nordlie.