Nordlie: - En seier for fotballen

Kjærkommen seier mot defensive Start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Start 1-0 (0-0).

Lillestrøm - Start 1-0 (0-0)

8045 tilskuere

Mål: 1-0 Olivier Occean (85).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Frode Kippe, Lillestrøm, Lars Martin Engedal, Morten Hæstad, Start.

Rødt kort: John Midttun Lie (54), Start.

Lillestrøm (4-3-3): Heinz Müller - Anders Rambekk, Pål Steffen Andresen (Dan Anton Johansen fra 69.), Frode Kippe, Shane Stefanutto - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi (Kasey Wehrman fra 71.), Simen Brenne (Espen Søgård fra 90.) - Magnus Myklebust, Arild Sundgot, Olivier Occean.

Start (4-3-3): Tommy Runar (Rune Nilssen fra 51.) - Steinar Pedersen, Kristoffer Paulsen, Lars Martin Engedal, Jon Midttun Lie - Geir Ludvig Fevang, Ygor Maciel Santiago, Kristofer Hæstad - Morten Hæstad (Anthony Annan fra 65.), Stefan Bärlin (David Nielsen fra 46.), Espen Børufsen. (©NTB)

- Jeg tror folk undervurderer prestasjonen vår i dag. Det er vanskelig å spille mot Start når de kommer hit bare for å ødelegge. De har absolutt ingenting å by på sjøl, så dette var en seier for fotballen, sier en tydelig svært godt fornøyd LSK-trener Tom Nordlie til Dagbladet.no etter kampslutt


Og på mange måter hadde han rett.
 

Bleikt Start

Start produserte ikke en eneste målsjanse i løpet av 94 Åråsen-minutter, og var skrekkelig ufarlige i angrepsspillet sitt. Selv om LSK også periodevis sleit med å skape store sjanser, var det særs fortjent da Olivier Occean kunne pirke inn seiersmålet fem minutter før full tid.

Shane Stefanutto slo presist inn med venstrefoten i retning Occean. Kraftspissen la den fint ned med brystkassa og brukte sin enorme fysikk til å holde forsvarsspillerne unna. Fra fem meter pirket han ballen over linja via Start-keeper Rune Nilssen. 

Rett i angrep

Tom Nordlie har brukt ukene etter LSKs skrekk-kamp mot Vålerenga til å få tilbake selvtilliten til LSK-gutta ved å se på klipp fra de kampene ”fugla” faktisk har vært strålende.

MATCHVINNER: Olivier Occean feirer scoringa som ga Lillestrøm alle poengene mot Start. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
MATCHVINNER: Olivier Occean feirer scoringa som ga Lillestrøm alle poengene mot Start. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Det så ut til å hjelpe fra start av.

Med Oliver Occean i spissen satte vertene Start under press fra start. Occean fikk raskt tre store sjanser, men alle forsøkene med hodet ble godt reddet av Start-keeper Tommy Runar. Etter et hektisk åpningskvarter, roet kampen seg ned og Start fikk brukt ballen noe mer. Bortelagets første avslutning kom allikevel ikke før minuttet før halvtid, da midtbanemann Ygor fra distanse skjøt himmelhøyt over.

LSK hadde ballen mye og et klart overtak spillemessig, men utfordringene i angrepsspillet var tydelige også i kveldens førsteomgang. Et spillemessig overtak ble for sjelden omsatt i store målsjanser og for ofte førte misforståelser og manglende angreps-rytme til at gode muligheter ble skuslet bort.

- Jeg gidder ikke snakke om alt som var dårlig i dag, sier Tom Nordlie når Dagbladet.no spør ham om angrepsspillet.

- Denne seieren smakte bare helt utrolig godt, og vi skaper tross alt nok målsjanser til å score flere mål – også før pause.

Men 0-0 til pause på Åråsen etter et soleklart LSK-overtak. 

Tvilsom utvisning

Fem minutter etter sidebytte ble Magnus Myklebust spilt igjennom av Bjørn Helge Riise etter et glimrende LSK-angrep. I duell med Jon Midtun Lie falt kantspilleren i bakken og dommer Sandmoen blåste for frispark. Som sistemann fikk Midtun Lie i tillegg rødt kort.

Avgjørelsen så tvilsom ut.

- Jeg ble veldig overrasket da dommeren trakk fram det røde kortet, sier Midtun Lie etter kampen.

- Det er en løpsduell og det er kroppskontakt, men jeg har ikke helt oversikt over om han var foran meg eller ikke. Men det kjennes veldig strengt ut, fortsetter Start-backen.

Magnus Myklebust hadde ikke overraskende en annen oppfatning av saken.

- Jeg er foran ham og han tar meg. Er han sistemann, så er det rødt kort, sier den kvikke LSK-vingen.

Mot ti mann ble det rakst spill mot ett mål på Åråsen.

Og sjansene kom enda tettere.

Hett

I tur og orden brant Occean, Riise og Myklebust alle kjempemuligheter for hjemmelaget. Simen Brennes kanon traff tverliggeren.

Og med den manglende uttellingen så frustrasjonen ut til å treffe hjemmelaget. Taklingene ble tøffere, kjeften større mot dommer Sandmoen og sjansene færre.

Og det så ut til å gå mot den sjette kampen på rad uten LSK-seier, helt til Olivier Occean gjorde seg selv til kveldens høyest elskede mann på Romerike.

Presset på Brann

Dermed endte den vonde rekka uten LSK-seier fortjent til slutt. Men mot ti Start-spillere satt seieren veldig langt inne. LSK står nå med 21 poeng og legger dermed press på Brann før kveldens oppgjør mot Viking.

Start lå som forventet lavt og jobbet hardt for ett poeng. Stig Inge Bjørnebyes menn skapte ikke en eneste målsjanse i løpet av kampen, og har mye å ta tak i, spesielt i det offensive spillet, om ikke sesongen skal ende med nedrykksstrid.

Bjørnebye selv var svært skuffa over nok et tap, men mener det finnes en naturlig forklaring.

- Ingen kontinuitet

- Jeg synes arbeidsinnsatsen vår gjorde oss fortjent til et poeng, men vi gir bort ballen altfor ofte og altfor lett. Vi har måttet bytter altfor mye spillere i hele vår, og savner voldsomt kontinuitet i både lagoppstilling og i treningsarbeidet på grunn av alle skadene våre. Vi er bare nødt til å jobbe hardt med å videreutvikle relasjonene i angrepsspillet, sier Bjørnebye til Dagbladet.no.

Som nå ser frem til å få danske Martin Borre på plass i Start for å avlaste de unge og talentfulle kantspillerne Morten Hæstad og Espen Børufsen.

- Jeg har klare planer for ham for å si det sånn. I en 4-3-3-formasjon passer han best som høyrekant, sier Start-sjefen videre.

<B>BOM,BOM,BOM:</B> Arild sundgot misbruker en av LSKs mange sjanser i kveldens kamp mot Start på Åråsen.
<B>FORTVILET:</B> Tom Nordlie tar seg til hodet i fortvilelse over de mange misbrukte sjansene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer