Nordlie: - Janteloven står sterkt

Vålerenga-trener Tom Nordlie er oppgitt over kritikken av ham på Odd Grenlands hjemmesider. - Det er tydelig at janteloven står sterkt i enkelte fylker her i landet, sier Nordlie til Dagbladet.no.

På Odd Grenlands hjemmesider går klubben kraftig ut mot gamletrener Tom Nordlie:

«Tom Nordlies påstander om at han er genierklært i Odd Grenland er helt feilaktige. Han har ikke vært og kommer aldri til å bli geni, i alle fall ikke som fotballtrener. Det kan godt tenkes han har hørt at han er et geni, men det måtte være foran speilet - høre seg selv snakke» - står det på klubbens hjemmeside.

Dagbladet.no møtte Nordlie på Vålerengas treningsfelt i dag. Den utskjelte treneren fikk en utskrift av Odd Grenlands hjemmesider. Nordlie studerte utskriftene nøye og lenge i regnværet.

- Jeg har aldri sjøl erklært meg for å være et geni. Dette er ikke mine påstander. Jeg har derimot sagt at media nærmest genierklærte meg under tida i Odd. Utover det har jeg ikke lyst til å kommetere dette, sier Nordlie.

Trener tøft

Vålerenga trener knallhardt fram mot den viktige serieinnspurten. I de nærmeste kampene venter Viking (både i cup og serie), Molde og Rosenborg. Søndag fikk Nordlie beskjed om å trekke seg fra TV2s Ivar Hoff. I dag kommer Odd-kritikken.

Nordlie innrømmer at han merker presset på sin person. Han unner ingen andre trenere samme behandling.

- Det har vært tøft i hele år synes jeg. Jeg stiller knallharde krav til meg sjøl, men det er helt uaktuelt å trekke seg, sier Nordlie før han legger til.

- Det er mange trenere som hadde knekt i denne situasjonen.

Bytter ut spillere


Midt i den hektiske sesongavslutningen prøver Nordlie å tenke framover. Vålerenga-treneren kommer til å både kjøpe og selge spillere i tida framover. - Vi skal bytte ut en del spillere. Ikke fordi de er dårlige, men på bakgrunn av at de ikke passer inn i systemet, sier Nordlie.

HANDLER: Vålerengas trener Tom Nordlie forteller at klubben skal både selge og kjøpe spillere.