FORNØYDE TRENERE: Assistent Per Joar Hansen og Lars Lagerbäck tar hverandre i hånda etter seieren over Aserbajdsjan. Keepertrener Frode Grodås til høyre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYDE TRENERE: Assistent Per Joar Hansen og Lars Lagerbäck tar hverandre i hånda etter seieren over Aserbajdsjan. Keepertrener Frode Grodås til høyre. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge - Aserbajdsjan 2-0

Nordlie: - Jeg får den samme følelsen som da Drillo overtok

- Jeg ser en klar spillestil. Jeg ser hva Norge ønsker, både offensivt og defensivt, sier NRK-eksperten.

Norge - Aserbajdsjan 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge tok en komfortabel 2-0-seier over Aserbajdsjan i VM-kvaliken fredag kveld. På pressetribunen satt en småbegeistret NRK-ekspert, Tom Nordlie.

- Magen er større enn hodet, så jeg stoler på magefølelsen. Men jeg har en følelse av at noe er på gang, sier han til Dagbladet.

- Jeg ser en klar spillestil. Du ser hva laget ønsker defensivt. Og du ser hva laget ønsker offensivt. Alt ser mer robust og trygt ut. Jeg får den samme følelsen som da Drillo overtok Norge for andre gang (i 2009).

Norges beste

Joshua King var Norges beste spiller. Han scoret på straffespark etter 32 minutter, ei straffe han selv sørget for.

Rashad F. Sadygov scoret selvmål da timen var gått, et mål Haitam Aleesami var sterkt involvert i. Trener Lars Lagerbäck var fornøyd med seieren, hans første på fire kamper for Norge, men ser et klart forbedringspotensial. Mandag venter Tyskland i Stuttgart.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Han utstråler ikke bare ro, men også faglig styrke og autoritet, sier Nordlie om Lagerbäck.

- Når jeg spør en av spillerne - jeg behøver ikke å nevne navn - om jeg kan få lagoppstillingen før kampen, får jeg til svar: «Lojalitet er en av mine største verdier.» Da skjønner jeg at han har det. Og da respekterer jeg det. Jeg tror ikke de vil kødde med Lagerbäck.

Nordlie fortsetter:

- Det overrasket meg at vi var såpass gode i kombinasjonsspillet. Vi manglet litt på balltempo og vending i spillet. Men jeg har en følelse av at vi kan gjøre det betraktelig bedre mot Tyskland enn sist.

Han gjentar:

- Jeg får den samme følelsen som da Drillo overtok.

Fornøyde spillere

Spillerne var fornøyde da de ruslet ut fra Ullevaal stadion seint fredag kveld

LIKTE DET HAN SÅ: NRK-ekspert Tom Nordlie .
LIKTE DET HAN SÅ: NRK-ekspert Tom Nordlie . Vis mer

- Lars er tydelig på hva han vil, sier landslagskaptein Stefan Johansen.

- Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Dette ser bare bedre og bedre ut. I dag får vi en seier og holder nullen. Det var alt i alt en solid prestasjon. Vi er mer solide. Vi ser mer og mer ut som et lag som det er vanskelig å bryte ned.

Johansen fortsetter:

- Vi visste at Aserbajdsjan har utviklet seg stort. Det er et ballsikkert lag. Men når vi ligger som vi skal, synes jeg ikke de skaper noe som helst. Vi gir dem sjanser. Når vi får luket bort dem, blir det bedre.

Få tilskuere

- Det er ingen tvil om at vi har hatt utvikling under Lagerbäck. Vi skal gi alt. Det var ekstremt viktig å vinne og holde nullen, sier Mats Møller Dæhli.

Bare 8599 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal fredag kveld.

- Det er kjedelig at det er så få som ser på. Men det er jo også litt vår egen feil. Jeg håper de som var her i dag, og som så på TV, ser at vi virkelig vil dette her. Så håper jeg flere kommer neste gang, sier Dæhli.

Norge møter Tyskland i Stuttgart klokka 20.45 mandag. Kampen vises på TVNorge.

Gruppe C
Tyskland770029-221
Nord-Irland751114-216
Tsjekkia723210-79
Norge72148-107
Aserbajdsjan72143-117
San Marino70071-330