Slovakia - Norge kl. 18.00

Nordlie: - Resultatene har vært for dårlige

Lars Lagerbäck (69) har ledet Norge i åtte kamper. Poengsnittet per kamp er 1,38. Bare Per-Mathias Høgmo har verre i moderne tid.

NY TEST: Lars Lagerbäck og Norge møter Slovakia i årets siste landskamp i kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
NY TEST: Lars Lagerbäck og Norge møter Slovakia i årets siste landskamp i kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Slovakia - Norge klokka 18.00 på Max

SLOVAKIA (Dagbladet): - Hvis vi bare ser på resultatene, har de vært for dårlige, sier NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, til Dagbladet.

- Kampene mot Makedonia og Tyskland var helt forferdelige. Andre kamper igjen har gitt grunn til optimisme. Både jeg og andre må gi ham tid til å bygge opp noe, understreker han.

Allerede i kveld kommer en ny sjanse: Privatlandskamp mot Slovakia.

Drillo topper

Dagbladet har sett på statistikken til alle landslagstrenerne siden 1990. La oss kalle det for den moderne tid. Ingen slår perioden til Egil «Drillo» Olsen fra 1990 til 1998. Den gang ledet han Norge i 88 kamper. Det endte med 46 seire, 26 uavgjort og 16 tap. Poengsnitt per kamp: 1,86.

Desidert dårligst ut kommer Høgmo. På 35 kamper var fangsten ti seire, sju uavgjort og 18 tap. Det gir et snitt på 1,06 poeng per kamp.

FASITEN: Slik ser poengsnittet ut for de norske landslagstrenerne siden 1990.
FASITEN: Slik ser poengsnittet ut for de norske landslagstrenerne siden 1990. Vis mer

Lagerbäck har vært trener for Norge i åtte kamper. I kveld får han sin niende på Stadion Antona Malatinského i Trnava. Han kan skilte med tre seire, to uavgjort og tre tap.

- Knapt godkjent, sier svensken om sin egen innsats. Og han levner ingen tvil: Landslaget skal være en arena der du vinner kamper, enten det er trening eller kvalifisering til sluttspill.

- Det er slik du bygger en god kultur, lyder filosofien.

Gamle meritter

Muligens gjør Lagerbäcks status det enklere for ham. 69-åringen kan vise til tidligere meritter, blant annet en sensasjonell EM-kvartfinale med Island.

Norge er en skakkjørt fotballnasjon. Bare det at en frelserskikkelse som Lagerbäck vil berøre hendene sine på noe sånt, gir grunnlag for optimisme.

- Han har fått tilbake troen på landslaget, også hos meg, erkjenner Nordlie.

- Resultatene er for dårlige. De er marginalt bedre enn forgjengeren. Men hvis du ser fotballfaglig på det synes jeg strukturen er tilbake. Det gir grunn til optimisme framover.

NRK-EKSPERT: Tom Nordlie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NRK-EKSPERT: Tom Nordlie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Nordlie synes lørdagens 0–2-tap for Makedonia ga et annet viktig svar:

- Noen har gått rundt og trodd at det finnes ti spillere utenfor landslaget som er gode nok. I stedet så vi at laget falt sammen fordi det manglet noen etablerte spillere.

Skremt

Blant annet har mange ropt på Martin Ødegaard, Pål Alexander Kirkevold og Ola Kamara. Men ingen av dem kom inn og utgjorde en forskjell i kampen. Fortsatt framstår skadeforfulgte Joshua King som Norges farligste angrepsvåpen.

Discovery-ekspert Kjetil Rekdal er skremt over hvor tannløs Norge framsto. Om landslagsåret 2017 sier han:

- Vi har fått noen brutale smeller. Vi ble grisebanket mot Nord-Irland i Belfast (0–2). Mot Tyskland fikk vi kjørt oss så mye at det var flaut å være der (0–6). Noen hjemmekamper har vært OK. Mot Makedonia var det måten vi tapte på som var urovekkende. Da vi skulle slå tilbake, døde kampen bare ut.

Overrasket

Lagerbäck sier han forventer en bedre prestasjon mot Slovakia. Problemet er at nasjonen – med sine 5,4 millioner innbyggere – er enda bedre enn Makedonia.

Mens Norge ligger på 58. plass på FIFA-rankingen, er Slovakia nummer 24. Laget trenes av Jan Kozak (63). Blant nøkkelspillerne finner vi Liverpools tidligere midtstopper Martin Skrtel.

På en pressekonferanse i går sa Lagerbäck:

- Vi kan definitivt tape kampen. Men jeg tror vi kommer til å se en mye bedre prestasjon enn mot Makedonia. Hvis ikke blir jeg overrasket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer