Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie: - Tusen kilo falt av skuldrene våre

Start-treneren lettet og glad.

(Dagbladet.no): Start-trener Tom Nordli smilte om kapp med klubbeier Erik Soler og alle Start-spillerne etter å ha kapret tre poeng i Stavanger. Sjelden har en seier smakt så godt.

- Nå falt tusen kilo av skuldrene våre. Jeg er så glad på guttas vegne, sier Nordlie til Dagbladet.no.

Både Start og Viking har startet med feilskjær i årets sesong. Start har vært plaget av tusen skader, og først i går kunne lage mønstre ei ønsket angrepsrekke.

-Vi har hatt en strabasiøs vinter og vår. Endelig fikk vi også spille på ei god gressmatte der det gikk an å spille fotball. Ellers har vi bare måttet måke langballer, sier Nordlie.

Men seieren hang i en tynn tråd også i dag. Viking kom klart best i gang, anført av Alexander Ødegaard og Toni Nhleko. Og i forsvar var Ragnvald Soma konge og president, han ryddet opp i stor stil og ikke noe tydet på at Start ville klare å bryte igjennom Viking-muren.

Start mest aggressive

Hjemmelaget klarte imidlertid aldri å punktere kampen. Anført av en opplagt Fredrik Strømstad etablerte Start seg høyere på banen. Viking ble presset bakover, og var etter hvert bare farlige på kontringer.

-Vi hadde kontroll den siste timen, og det var deilig å få uttelling. Vi har vært ærlige med oss sjøl, og tatt opp det vi har vært for dårlige på. Vi er et lag som vil angripe, nå er vi på gang sier Nordlie.

LYKKELIG: Det har vært tunge tider for Tom Nordlie etter Starts elendige sesongåpning. Etter seieren mot Viking var han både glad, lettet og rørt. Foto: SCANPIX
LYKKELIG: Det har vært tunge tider for Tom Nordlie etter Starts elendige sesongåpning. Etter seieren mot Viking var han både glad, lettet og rørt. Foto: SCANPIX Vis mer

Start-treneren framnhevet også byttene i andre omgang. En opplagt Jon Midttun Lie kom inn for en litt anonym Todi Jonsson.

-Jeg synes vi var det mest aggressive og offensive laget. Vi skapte mest. Våre overganger var gode og raske, og jeg så at vi ville få muligheter i sluttminuttene, sier Lie til Dagbladet.no.

Viking skuffet igjen

I Viking-leiren rådet det tungsinn. For pulikum i Stavanger krever underholdning, mål og tre poeng hjemme. Uttellingen i år er fattige to poeng. Noen mumler allerede om fotballkrise i oljebyen.

-Etter at vi tok ledelsen, hadde vi en god periode. Så ble vi baktunge. Etter pausen fikk vi flyttet laget framover igjen og hadde bra kontroll i en periode. Vi kunne ha punktert kampen, men mistet konsentrasjonen og slapp Start til igjen, sier Viking-trener Tom Prahl til Dagbladet.no.

Viking-treneren var også skeptisk til straffesituasjonen, som avgjorde kampen.

-Det virker som om dommerne for enhver pris skal markere seg, klager Prahl.

Men Viking framstår som et nervøst og usikkert lag. Mange nye spillere sliter med å finne seg til rette. Strateg Allan Gaarde blomstrer ikke lenger på midtbanen. Leddene henger for dårlig sammen, og midtbanen klarer ikke komme tidsnok fram i angrep.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media