Nordlie: - Usedvanlig skuffet

Fire kamper, ett poeng for LSK.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm kunne tatt over tabellteten i Tippeligaen med seier over rivalene fra Oslo Øst i dag. Samtidig kunne de virkelig plante Vålerengas bein i bunnkampen.

• Lillestrøm - Vålerenga 0 -1. Les kampreferat.

I stedet er det i LSK problemene begynner å tårne seg opp. Morten Berres scoring etter 22 minutter betyr at gullfavoritten nå har gått fire kamper uten seier.

Det har vært en tøff helg for lagene som i forrige uke var landets to beste. I går hadde Mons Ivar Mjelde sin svarteste dag som trener etter Branns katastrofekamp mot Lyn. I dag er Tom Nordlie både skamfull, skuffet og (nesten) målløs.

- Jeg kan ikke annet enn å beklage. Jeg er vanligvis en pratsom mann, men i dag vet jeg ikke helt hva jeg skal si. Nå er vi både skamfulle og flaue over prestasjonene, sier Nordlie til Dagbladet.no etter kampen

Svak førsteomgang

I en svak førsteomgang måtte Kanarifansen vente til det gjenstod tre minutter før Lillestrøm testet gjestekeeper Arason.

- Jeg er usedvanlig skuffa over det jeg, spillerne og klubben presterer på hjemmebane.

SKUFFET: Tom Nordlie begravde hodet i hendene etter kampen mot Vålerenga. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
SKUFFET: Tom Nordlie begravde hodet i hendene etter kampen mot Vålerenga. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer

- Det er vanskelig å forklare hvorfor det blir sånn. Vålerenga er godt organiserte, og tar ut indreløperne våre. Når bevegelsen på topp er minimal, og midtbanespillerne står i ro, er det vanskelig å vinne, oppsummerer Nordlie etter kampen.

Hos gjestene var Christian Grindheim til tider stor på midtbanen, og kapteinen var strålende fornøyd med laget sitt.

- I første omgang vant vi nesten 90 prosent av alle duellene, fra dommeren blåste i fløyta var det tydelig at vi hadde var klare for denne kampen. Lillestrøm var utrolig passive, og hadde vel nesten ikke en sjanse.

Lillestrøm var rett og slett usedvanlig tafatte, og det var ikke overraskende at trener Tom Nordlie valgte å sette inn Espen Søgård og Pål Strand i andre omgang, to spillere som virkelig vet hva disse kampene mot Vålerenga betyr.

Men det hjalp så lite. LSK startet andre omgang bedre, men det gikk lang tid mellom sjansene. Den eneste var faktisk en volley fra Simen Brenne, som strøk tverrliggeren.

- Vi var motivert, alt lå til rette og rammen rundt inviterte til fest. Uheldigvis kunne vi ikke by opp til dans, sier Espen Søgård til Dagbladet.no.

Tippeligaens yngste
Også den andre omgangen tilhørte gjestene, og Daniel Fredheim Holm var nærmest, med en fantastisk volley fra 35 meter. Bare et tigersprang fra keeper Heinz Müller hindret en kandidat til årets mål.

VIF-trener Petter Myhre har hatt en til tider tøff sesong, men etter en seier over erkerivalene fra LSK, ser framtida plutselig lysere ut.

Nordlie: - Usedvanlig skuffet

- Vi vant fortjent i dag, og måten vi kriget på i 90 minutter var strålende, sier Myhre.

Myhre valgte noe overraskende å starte med både Jan Derek Sørensen og Rune Lange på benken. Inn kom tenåringen Kristian Brix, Tippeligaens yngste spiller.

Uten at det synes.

Tenåringen var involvert flere ganger, og viste både fart og teknikk. Lillestrøm hadde ingen av delene.