Nordlie: - Vi ble fratatt gullet

Start sviktet foran mål, men Nordlie skyldte på dommeren.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Start-Fredrikstad 1-3.

Start-trener Tom Nordlie var rasende på dommeravgjørelsen som annulerte det som så ut som en utlikning til 2-2 på Kristiansand stadion. Men Stefan Bärlin ble avvinket for offside.

Etter kampslutt gikk Tom Nordlie inn i garderoben til dommer Per Ivar Staberg og sa sin hjertens mening. I et kvarter. Da han kom ut, var han svett og tom i blikket.

Etter å ha takket alle på laget for innsatsen, sa han følgende til media:

- Jeg synes dette er jævlig, for vi blir fratatt gullet på en feil dommeravgjørelse.

Tom Nordlie ble spurt om det er en trøst at laget hans har hatt en god sesong.

- Ja det er en trøst, for dette gullet skulle vi ha hatt.

Canal+ viste Tom Nordlie situasjonen på en monitor, og kanalens fotballekspert Lars Tjærnås står fast på at det er offside.

ANNULLERT: Stefan Bärlin og alle Start-tilhengere på tribunen var sikker på at han hadde utliknet til 2-2. Men han var vinket av for offside. Foto: Scanpix
ANNULLERT: Stefan Bärlin og alle Start-tilhengere på tribunen var sikker på at han hadde utliknet til 2-2. Men han var vinket av for offside. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er jeg helt uenig i, sier Nordlie.

Fire i stanga

Tverrliggeren og stolpene sto i veien for den planlagte gullfesten i Kristiansand. For mens Vålerenga spilte 2-2 mot Odd i Skien, sløste Start sjanse på sjanse og rotet bort gullet da det gjalt som mest.

Start var det spillemessig klart beste laget før pause. Hele fire ganger satte de ballen i stolpene og tverrliggeren, men nærmere kom de heller ikke.

Da var situasjonen en annen for Fredrikstad. De hadde bare en håndfull angrep, og scoret på to av dem.

Før kampen var steminga stor i Kristiansand, men allerede etter ti minutter stilnet jubelen for første gang. Øyvind Hoås var banens høyeste spiller, og en slik spiller kan man ikke la være å markere på defensive dødballer. Start sviktet akkurat der, og Hoås headet Fredrikstad i en tidlig ledelse.

Jaget utlikning

Start trykket og trykket, og hadde som nevnt fire avslutninger i treverket. Men det ville seg ikke for hjemmelaget, og i stedet kunne Hans Erik Ramberg lure ballen forbi Rune Nilssen med hælen på overtid i førsteomgang til 0-2.

Start startet andreomgangen med å lempe ballen opp uten resultat. Så snappet Stefan Bärlin ballen på midtbanen og satte fart.

Drøyt 20 meter fra mål klinket han til, og ballen gikk i mål, nede til venstre for Sørlie.

Start fortsatte å presse, og hadde noen gode muligheter til å utlikne før halvspilt andreomgang.

Fredrikstads Mikael Røn, som kom inn for en nakkeskadet Dagfinn Enerly tidlig i førsteomgang, ble ofret til fordel for Brian West. Dermed var det hele tiden farlig for Start å sende mange i angrep med lynraske West som lurte.

Satset alt framover

Start gjorde også sine offensive grep. I det 68. minutt ble midtbanesliteren Hardarson ofret for tanksenteren Bala Garba.

Like etter kom nyheten om at Odd Grenland hadde utlignet i Skien, og stemingen steg betraktelig i Kristiansand.

Begge lag hadde svært store sjanser til å score i siste halvdel av omgangen. Den største hadde Stefan Bärlin, som trodde han hadde utlignet snaut ti minutt før slutt, men dommeren mente det var offside. Til Tom Nordlies store irritasjon, altså.

I stedet scoret Martin Wiig for Fredrikstad på overtid, og satte punktum for Starts gulldrøm.