Nordlie: -  Vi kan ikke ta gull

Etter seks serierunder ligger Start på sølvplass i Tippeligaen, men trener Tom Nordlie heller kaldt vann i makrellenes plaskedam.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Vi kan ikke ta gull, vi er ikke et topplag, sier Start-treneren.

Det var som det pleier. Start hadde nettopp vunnet sin tredje strake hjemmekamp etter opprykket til Tippeligaen. Målene hadde rullet inn etter pause. Det ble klappet og jublet og trampet på Kristiansand stadion. Og etterpå flokket alle seg rundt Tom Nordlie. De ville ha festtaler og store ord. Men Start-treneren hentet bare fram de små bokstavene.

-  Realistisk

-  Vi ligger på 2.-plass nå, men det er ikke mer enn én promilles sjanse for at vi vinner Tippeligaen. Og den promillen tar jeg bare med fordi jeg ikke liker å si at ting er umulig, sier Tom Nordlie.

-  Kan dere ta gull?

-  Nei, vi kan ikke det.

-  Letter du ikke bare på presset nå?

-  Jeg er bare realistisk.

 SVENSK HELT: Den tidligere Västerås-spilleren Stefan Bärlin sørger for 3-0 til Start. Morten Fevang må konstatere at slaget er tapt for Odd. -  Stefan er ei skikkelig målrotte, sier Start-trener Tom Nordlie. Foto: ARNT E. FOLVIK
SVENSK HELT: Den tidligere Västerås-spilleren Stefan Bärlin sørger for 3-0 til Start. Morten Fevang må konstatere at slaget er tapt for Odd. - Stefan er ei skikkelig målrotte, sier Start-trener Tom Nordlie. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

For også Nordlie så det vi andre så i går. Start var svake før pause, Odd var det beste laget. Det var direkte ufortjent at hjemmelaget gikk i garderoben med 1- 0 halvveis - takket være Torjus Hanséns forsvarsmiss og Alex Valencias nådeløse avslutning.

Har ikke bredden

-  Vi varierer for mye i prestasjonene. Og vi har ikke den bredden som andre har, forklarer Nordlie.

Det er selvsagt sagt med en hensikt. Start-sjefen vil nødig legge press på sitt unge mannskap. Derfor snakket han mye og lenge om alle tingene Start kan bli bedre på framover. At de ga Odd altfor mye plass og rom. At det var en fæl 1.-omgang.

Først da Nordlie hørte hva Odd-keeper Erik Holtan hadde sagt, fikk pipa en annen lyd.

-  Holtan mener at det var Odd som var dårlige, ikke dere som var gode?

-  Holtan er en klok mann, men mener han det, ruller han seg rundt i sin egen selvmedlidenhet. Han lurer seg sjøl. Jeg er stolt av den snuoperasjonen vi gjør utpå her i dag. Det er en av styrkene våre. Vi kommer tilbake. Vi var minst like gode i 2.-omgang som Odd var før pause. Vi var bare så mye giftigere, sier Tom Nordlie.

Da Bala Garba ble skadet få minutter etter hvilen, også det etter en konfrontasjon med Erik Holtan, kastet Nordlie sin joker på banen: Stefan Bärlin.

Snaue ti minutter seinere hadde svensken satt inn to mål og fått annullert et tredje.

Tre fulltreffere

-  Jeg bruker tida på benken til å studere hvor sjansene kan komme, hvor jeg bør plassere meg på dødballer, hvor det blir rom, sier Bärlin.

Med 23 mål ble den tidligere Västerås-spilleren toppscorer i Superettan i fjor. Etter to innhopp i Tippeligaen, står han med tre fulltreffere.

-  Ei skikkelig målrotte, sier Nordlie.

Og:

-  Han blir bare bedre og bedre.

I går tok Bärlin godt vare på mulighetene som ble budt ham, og la inn en god søknad om fast plass i makrellstimen.

-  Odd var gode før pause, men det lønner seg å lede til slutt, sier Tom Nordlie.

STRÅLTE SOM EI SOL: Tom Nordlie var en stolt mann i går. Her jubler Start-treneren sammen med sønnen etter storseieren.