Nordlie: - Vi ligger i vinnerhølet

Lillestrøm spaserte seg tilbake i tetstriden.

(Dagbladet.no) Sandefjord - Lillestrøm 0 - 2

Anført av en god Bjørn Helge Riise ekspederte Lillestrøm ganske uanstrengt et svært svakt hjemmelag i Sandefjord, og meldte seg igjen på i gullkampen.

Kampen var i realiteten avgjort allerede etter 21 minutter, da Espen Søgård enkelt plasserte ballen bak Espen Bugge Pettersen.- Vi er i toppen og det er der Lillestrøm skal være, konstaterte en fornøyd Lillestrøm-kaptein til TV2.

Salt i såret

Sandefjords skademareritt fortsetter, og Thomas Eftedahl måtte forlate banen etter bare et kvarter. Espen Søgård fulgte igjennom en takling, og stemplet foten til Eftedahl. Bare seks minutter senere strødde han altså salt i såret til Sandefjord, da han sendte gjestene i ledelsen.

Simen Brenne doblet ledelsen rett etter halvtimen. Olivier Occean fikk lagt inn til midtbaneterrieren, som enkelt trillet ballen inn ved venstre stolpe. Bugge Pettersen virket noe passiv, men så nok ikke utgangen på skuddet.

- Det var indreløperne som gjorde jobben i dag, fortsatte Søgård.

Stor fotball

-INDRELØPERNE GJORDE JOBBEN: Målscorerne Simen Brenne og Espen Søgård feirer sammen med Lillstrøms spisser. Foto: SCANPIX
-INDRELØPERNE GJORDE JOBBEN: Målscorerne Simen Brenne og Espen Søgård feirer sammen med Lillstrøms spisser. Foto: SCANPIX Vis mer

Hjemmelaget var sjelden framme på visitt på Lillstrøms banehalvdel. Anders Tegström hadde en halvsjanse rett før pause, men gjestene kontrollerte kampen fullstendig i første omgang.

- Vi spilte stor fotball i første omgang og kunne ha ledet med fire, oppsummerte Tom Nordlie.

Innbytter Koskinen ble byttet ut igjen til pause, og inn kom debutanten Albert Krueziu. Og det var han som kom nærmest scoring for vertene.

Etter 66 minutter stod han umarkert på bakre stolpe, men skjøt hull i lufta fra seks meter. Sånne sjanser må Sandefjord omsette om de skal ha noen sjanse på Tippeligaspill neste

sesong.

Holder følge

Lillestrøm slappet av i andre omgang, og hadde full kontroll på kampen uten å anstrenge seg nevneverdig. De stresset hjemmelaget i passningsspillet, og sendte mange mann fram på kontringer, men uten at det ble særlig ut av det.

Dermed holdt Lillestrøm følge med tabelltoppen til ferie, og er for alvor tilbake i tetstriden etter den siste tids turbulens. Men Nordlie var ikke fornøyd med andreomgangen.

- Jeg savner lysten til å score nummer tre, fortalte han TV2.

For hjemmelaget burde alarmen for alvor settes i gang. Dette var den niende kampen på rad uten seier, men enda viktigere er det at de aldri virket farlige.

Symptomatisk nok ble alle spillerne liggende tilbake i det midtstopper Madsen satte fart fram rett før slutt. Men Tor Thodesen valgte igjen å fokusere på det positive.

- Lillestrøm vant fortjent, men vi kan gå med hevet hode etter forutsetningene. Jeg kan love at vi skal ta langt flere poeng etter ferien.