Nordlie:- Johnsen bør starte i VM-kvaliken

Men Mini mener Drillo bør satse på yngre krefter.

(Dagbladet): Frode Johnsen har vært en åpenbaring i Tippeligaen denne sesongen.

Den snart 40 år gamle spissen, har ikke glemt gamle kunster, og er i øyeblikket ligaens toppscorer med 12 mål.

Tre av disse kom i Odd Grenlands 5-1-nedsabling av Aalesund i søndagens oppgjør på Skagerak Arena.

Mannen fra Skien ble også kalt inn i Drillos landslagstropp til hjemmekampene mot Kypros og Sveits tidligere denne måneden, men var ubenyttet reserve i begge oppgjørene på landslagsarenaen.

- Har en annen type spisskompetanse Nå trekker NRKs fotballekspert Tom Nordlie fram nettopp Johnsen som Norges joker i de to resterende VM-kvalikkampene mot henholdsvis Slovenia og Island.

Han tror mannen med 33 landskamper og 10 mål med flagget på brystet, kan redde Norges lille håp om VM i Brasil neste år.

- I tospann med for eksempel Moa, vil han kunne være gull verdt for Norge. Johnsen er klok og rutinert, og har en annen type spisskompetanse enn det som er i troppen fra før. Det trenger vi nå som alt som teller er å vinne de to siste kampene, sier Nordlie til NRK.

- Sats på unggutta Tv2s fotballekspert Mini Jakobsen, er mektig imponert over Frode Johnsens prestasjoner denne sesongen, men er likevel ikke helt enig i at Skien-mannen bør få sjansen fra start for Drillos.

Han ser heller at det satses på yngre krefter i Norges to siste kvalifiseringskamper.

 BRUK JOHNSEN:  Fotballekspert i NRK, og tidligere trener Tom Nordlie, ser gjerne at Norge stiller med Frode Johnsen på topp i kampene mot Slovenia og Island i oktober. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BRUK JOHNSEN: Fotballekspert i NRK, og tidligere trener Tom Nordlie, ser gjerne at Norge stiller med Frode Johnsen på topp i kampene mot Slovenia og Island i oktober. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Nå er det slik at Frode Johnsen kanskje er vår beste spiss for øyeblikket, men om han er et bedre alternativ enn folk som Joshua King eller Marcus Pedersen, er jeg ikke så sikker på. Jeg ville kanskje heller ha sett en Pedersen på topp sammen med eventuelt Moa, hvis sistnevnte får bra med spilletid fram mot Slovenia og Island-kampen, sier 47-åringen til Dagbladet mandag.

Rosenborg-legenden ser likevel gjerne at Johnsen blir med i den norske landslagstroppen til kampene som avgjør Norges VM-skjebne i oktober.

- Det vil jeg tro er fornuftig. Når han slår Tor Hogne Aarøy på 2.04 i lufta, skjønner man at man har noe der å gjøre, sier Mini, før han fortsetter:

- At han har scoret 12 mål, er selvfølgelig veldig bra for både Frode og ikke minst for Odd som ligger på nedre halvdel av Tippeligaen. I år har mye gått hans vei inne i boksen, men fyren står på og jobber jevnt og trutt, så all ære til Frode for det, avslutter Tv2s fotballekspert.

 SATS UNGT:  Mini Jakobsen har bare gode ting å si om Frode Johnsen, men mener Drillo bør satse på yngre krefter i de to siste VM-kvalifiseringskampene. Han ser likevel ingen problemer med å ta med 39-åringen i troppen også denne gang. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
SATS UNGT: Mini Jakobsen har bare gode ting å si om Frode Johnsen, men mener Drillo bør satse på yngre krefter i de to siste VM-kvalifiseringskampene. Han ser likevel ingen problemer med å ta med 39-åringen i troppen også denne gang. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer