Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordlie avskaffer Viking-dressen

Ber gutta stille i hettegenser til helgas kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tom Nordlie snudde den dårlige Viking-trenden resultatmessig sist helg.

I dag satte han også en ny standard for bekledning på reise til bortekamp, skriver Aftenbladet.no. Etter treninga i dag samlet Nordlie spillerne og ga instruks om antrekk før turen til Sandefjord i helga:

- Still i jeans, hvit t-skjorte og hettegenser!

Ingen suksess i dress

Roy Hodgson innførte dress som obligatorisk reiseantrekk i fjor vår. Etter 13 måneder uten borteseier, prøver Nordlie å gå klesveien til suksess på fremmed gress.

- Vi vil at spillerne skal få reise bekvemt når de sitter på fly, og da er det bedre med dongeribukser og hettegenser enn dress. Dressene har jo ikke gitt så mange poeng, heller sier Viking-treneren.

Vikingback Jørgen Tengesdal sier spillerne ikke har noen innvendinger mot å dresse ned.

- Det var i alle fall ingen negative reaksjoner blant spillerne. Folk synes det er greit å kle seg fint, men når vi skal reise med fly er det behagelig med bukse og genser, sier han til Dagbladet.no.

DRESS UTEN SUKSESS: Tom Nordlie ba Jørgen Tengesdal og de andre Viking-gutta om å la dressen ligge og finne fram hettegenseren før bortekampen mot Sandefjord i helga. Foto: Erling Hægeland
DRESS UTEN SUKSESS: Tom Nordlie ba Jørgen Tengesdal og de andre Viking-gutta om å la dressen ligge og finne fram hettegenseren før bortekampen mot Sandefjord i helga. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Men han vet at klærne på flyet har fint lite å si når kampen blåses i gang.

- Jobben på banen blir den samme uansett.

- Nordlie har ikke fått dress

Tengesdal forteller imidlertid at spillerne ikke får kle seg helt fritt. De må bruke genseren de har fått fra utstyrsleverandøren med hovedsponsorens logo på.

Tengesdal lurer også på om Tom Nordlie egentlig har en personlig motivasjon bak klesskiftet:

- Nordlie har ikke fått dress sjøl, så jeg lurer på om det har noe med det å gjøre

Tengesdal venter en tøff jobb mot Sandefjord etter å ha sett dem sable ned Rosenborg på Lerkendal i går, men tror Viking kan ta etterlengtede og høyst nødvendige poeng.

- Hvis vi fortsetter i det samme sporet med det samme gode presset og gode spillet fra hjemmekampen, kan vi ha noe å fare med, sier han.

image: Nordlie avskaffer Viking-dressen

• Din mening: Tar hettegenser-Viking full pott mot Sandefjords cuphelter?

TOMS MOTEMØTE: Tom Nordlie blåste til samling etter dagens trening og ga spillerne formaninger om nytt reiseantrekk.