Nordlie blir i Kongsvinger

Takket ja i dag.

(Dagbladet.no) Tom Nordlie har bestemt seg for å fortsette som Kongsvinger-trener. Han kom da KIL nå håpløst til tidligere i høst, men klarte med en fantastisk snuoperasjon å redde dem fra nedrykk.

KIL-ledelsen har ikke lagt skjul på at de ønsket at Nordlie skulle fortsette, og nå har treneren kommet til enighet med klubben om å bli på Gjemselund.

Etter det Dagbladet.no erfarer har Nordlie signert en kontrakt som binder ham til Kongsvinger i ett år, med mulighet til å forlenge den med en ytterligere sesong.

Styreleder Torunn Elle vil ikke kommentere disse opplysningene nå, og henviser til at klubben vil holde en pressekonferanse på Gjemselund klokka 14.

Gedigen opphenting

Da Nordlie overtok Kongsvinger lå klubben nest sist i 1. divisjon, og de hadde bare klart å karre til seg 12 poeng på de 21 første kampene. Det så ikke lyst ut.

Men Nordlie-effekten slo til igjen, akkurat som da han kom til Viking og reddet rogalendingene høsten 2006.

22. oktober var plassen berget. I løpet av de sju kampene han da hadde vært sjef tok KIL18 av 21 mulige poeng.

BRAKSUKSESS: Kongsvinger berget plassen i 1. divisjon etter at Tom Nordlie tok over tidligere i høst. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
BRAKSUKSESS: Kongsvinger berget plassen i 1. divisjon etter at Tom Nordlie tok over tidligere i høst. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- Jeg hadde ikke regnet med at vi skulle vinne seks kamper på rad, samtidig som dem rundt oss tapte poeng. Men dette viser at spillerne har vært lydhøre og innstilt på å lære. 70 prosent av dette handler om det mentale, sa Nordlie til Dagbladet.no da plassen var sikret.

Motivasjonstabell

Nordlie klistret raskt opp en motivasjonstabell i garderoben, slik at spillerne ikke skulle tenke for mye på at de sleit i bunnen. Han ville vise dem at de var gode spillere som leverte gode resultater.

På Nordlie-tabellen lå de helt i toppen.

Allerede før sesongslutt begynte Kongsvinger-ledelsen å snakke med Nordlie om neste sesong og han har hele veien gitt uttrykk for at KIL var en interessant klubb å jobbe med.

- Det er en del ting de jobber med å få til, som må på plass. Ambisjonsnivået og grunnlaget for å satse må matche mitt. Vi må kunne kjempe på øvre halvdel. Jeg kan godt tenke meg å bygge opp en klubb og samtidig kan jeg godt tenke meg å trene en toppklubb, sa Nordlie for noen uker siden.

Nå er Nordlies rammebetingelser på plass.

Nordlie blir i Kongsvinger
MOTIVATOR: Tom Nordlie mener at 70 prosent av snuoperasjonen handlet om den mentale biten.
LANSERES I DAG: I ettermiddag blir Tom Nordlie presentert som permanent KIL-trener.