Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nordlie bør på sidelinja

Engas gamle storspiller og TV2s ekspertkommentator, Erik Foss, er ikke i tvil om hva ledelsen i Vålerenga bør gjøre. - Andre bør overta trenerjobben, for nå brenner det skikkelig under beina til Nordlie, sier Foss til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I runde etter runde har TV2s ekspertkommentatorer Erik Foss og Ivar Hoff krevd Tom Nordlies hode på et fat. Men Erik Foss har liten tro på at ledelsen i Vålerenga tar affære.

- De som sitter i ledelsen er sikkert fan av Enga, men de har ikke den faglige kompetansen som skal til. De har rett og slett ikke den fotballerfaringen som skal til for å styre, sier Foss til Dagbladet. Selv er han D-trener, og har lang trenererfaring med blant annet Kolbotn.

Ikke tema

Foss har sett mange Vålerenga-kamper i årets sesong.

- Når midtstopper Erik Hagen beveger seg foran Kjetil Rekdal i Rekdals sone for å klarere en ball, er det noe galt i samhandlingsmønsteret. Klubben har også svært få oppspillsvarianter, sier Foss.

Han skylder på dem som sitter i ledelsen av klubben og dem i ASA-ledelsen. Leder Morten Grødahl sier dette om Tom Nordlies stilling.

- Det å sparke Tom Nordlie er ikke noe tema hos oss. Han har full tillit , sier Grødahl til Dagbladet.

Rekdal bremser

Hvordan kan en trener som bare taper kamper ha full tillit?

- I motsetning til mange andre ser vi bak resultatene. Punktum! Det er heller ikke snakk om forskjellige grader av tillit. Enten har du tillit, eller så har du det ikke, sier Grødahl

Dette gjør Erik Foss enda mer oppstemt.

- Hvis han står faglig bak spillemønsteret, har han ikke sett mange kamper i år. Jeg har selv D-kurs i fotball og mener jeg kan uttale meg fotballfaglig , sier Foss.

Han mener også Rekdal er for dårlig.

- Rekdal bremser spillet, sier Erik Foss.

Ferdigdebattert

Ivar Hoff var sammen med Erik Foss svært kritisk mot Vålerenga-trener Tom Nordlie under TV2 fotballekstra i går ikveld. Men overfor Dagbladet vil han ikke utdype noe mer.

- Saken om Tom Nordlie er ferdigdebattert fra min side. Jeg vil ikke si noe mer om det, sier Hoff til Dagbladet.

Tenker dere overhodet ikke på at Tom Nordlie tar det veldig inn over seg at dere kritiserer ham så sterkt på TV.

- Selvsagt gjør man det. Vi er likevel mer opptatt av Vålerenga som klubb og dens posisjon, sier Hoff.

Skuffet Nordbrekken

Styreleder Jon H. Nordbrekken i Vålerenga fotball ASA vil ikke uttale seg om løsningen er å sparke trener Tom Nordlie.

- Det må du spørre Grødahl om. Jeg skal bare svare for de økonomiske tingene, sier Nordbrekken til Dagbladet.

Men Nordbrekkens munn er ikke lukket med alle de berømte sju seilene.

- Jeg er selvsagt ikke glad for at vi ikke vinner fotballkamper og akkurat nå ser det litt mørkt ut. Det er veldig kjedelig at vi ikke får resultater for de pengene vi investerer , sier Jon H. Nordbrekken.