Nordlie er Riseths nye Eggen

Forklarer hvorfor han blir LSK-spiller

GELSENKIRCHEN (Dagbladet.no): Først bekreftet Knut Torbjørn Eggen det, og etter tapet for Schalke fastslo Vidar Riseth det samme: Han blir LSK-spiller.

En del av årsaken er Tom Nordlie, Lillestrøm-treneren.


- De har et godt fotballag, og en god trener. Han er litt lik Nils Arne Eggen, i stilen også, sier Riseth.

Det forteller han på vei ut spillerbussen, da ville 35-åringen legge alle kortene på bordet. Slik at folk og fans skal forstå hvorfor han neste år spiller i gult og svart. Ifølge veteranen ble klubbskiftet i første omgang utløst da han fikk avslag fra Rosenborg tidligere i høst.

Landslagsstopperen ba om ordet - uten avbrytelser - da han gjenfortalte historien som avgjorde at han allerede for lang tid siden bestemte seg for å bytte ut Lerkendal med Åråsen.

Ville bli satset på

- Jeg skulle sjekke med Knut Tørum om jeg var en av tre spillere Rosenborg ville satse på. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke var en av dem, sier Riseth.

I stedet var beskjeden fra gamletreneren at han kunne regne seg som femte- eller sjettevalg. Da bestemte han seg for å si opp kontrakten i Rosenborg, slik både han og klubben hadde anledning til. Alternativet til å bytte klubb, følte han, var å legge opp.

VALGTE LSK: Vidar Riseth sier at Tom Nordlie var den viktigste årsaken til at ha neste år spiller i gult på Åråsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix
VALGTE LSK: Vidar Riseth sier at Tom Nordlie var den viktigste årsaken til at ha neste år spiller i gult på Åråsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix Vis mer

- Jeg sa jeg måtte se om noen ville ha meg, sier Riseth.

Å legge skoene på hylla var ikke aktuelt.

- Jeg føler at jeg fortsatt har mye å gi i fotballen.

Det får Lillestrøm nyte godt av.

Riseth forteller at han fikk masse tilbud fra klubber, både i Norge og i utlandet.

- Andre ville ha meg sterkt, og da ble jeg veldig glad, sier Riseth som mener det gjenspeilte seg i prestasjonene hans mot blant annet Valencia.Tro på Lillestrøm
Da visste han allerede at støvlene hans pekte sørover, mot Romerike.
Mot Nordlies mannskap, som han allerede skryter stort av. For mens RBK i høst ikke var gullkandidat tror han neste høst blir noe helt annet på Åråsen. 

- Jeg valgte Lillestrøm, jeg hadde troen på laget. De tok hjem pokalen i år.

Og LSK-fans, dere likte han neppe i RBK-drakt. Men her kommer en spiller som allerede nå ser på alle årene i Rosenborg som historie.

Nordlie er Riseths nye Eggen

- Jeg tror Lillestrøm kan kjempe om gullet, neste år og året etter, sier Riseth.

<B>NESTEN NILS:</B> I følge Vidar Riseth. Her feirer Nordlie årets cup-gull.
<B>BELGISK BOMTUR:</B> Nils Skutle må fortsette jakten på ny RBK-trener etter at Trond Sollied i dag sa endelig nei.