<strong>TRIST KVELD:</strong> Lars Lagerbäck og assistent Per Joar Hansen (til venstre) hadde ikke mye å juble for på benken. Foto : Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
TRIST KVELD: Lars Lagerbäck og assistent Per Joar Hansen (til venstre) hadde ikke mye å juble for på benken. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nordlie etter debuten til Lagerbäck: - Jeg er småsjokkert

- Ikke samsvar mellom hva som ble sagt og hva som ble gjort. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nord-Irland - Norge 2-0 (2-0).

BELFAST (Dagbladet): Det skjedde intet oppsiktsvekkende nytt med positivt fortegn da det norske fotballandslaget var i aksjon i går kveld. Norge fortsetter å tape kamper, denne gang 0-2 for Nord-Irland i VM-kvalifiseringen.

- Laget var usedvanlig ustrukturert i forhold til hva jeg hadde forventet, sier NRK-ekspert Tom Nordlie til Dagbladet.

- Det var en del ting jeg var litt småsjokkert over å se.

På forhånd ble det bygd opp store forventninger til hva Lagerbäck kunne utrette med laget som hadde beveget seg i fiasko-retning under Per-Mathias Høgmo. De som hadde forventet å se en Lagerbäck-effekt etter en uke med spillerne, fikk illusjoner knust.

Norge kan definitivt vinke farvel til VM-sluttspillet i 2018.

Ringside

Nordlie var ringside på Windsor Park i Belfast i går kveld. Sammen med i overkant av 18.000 tilskuere fikk han se at Nord-Irland tok ledelsen før 90 sekunder var gått. Jamie Ward var mannen. Conor Washington fastsatte sluttresultatet til 2-0.

<strong>HUFF, DA:</strong> Alexander Søderlund (t.h.) ergrer seg over mål til Nord-Irland. Foto : Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
HUFF, DA: Alexander Søderlund (t.h.) ergrer seg over mål til Nord-Irland. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Utenfor garderobene på Windsor Park illustrerer Nordlie hva han mener:

- Vi så at Håvard Nordtveit (defensiv midtbane) gikk ned mellom de to stopperne. Så slo de lange baller mens backrekka var på egen 16-meter. Det skapte strekk i laget.

Han fortsetter:

- De lange ballene gikk til banens minstemann, Tarik Elyounoussi. Han lå på linje med Alexander Søderlund. Når Jørgen Skjelvik gikk høyt i banen og vi tapte duellen da, fikk Stefan Johansen så mye rom å dekke for å vinne andreballen at vi vant ingen andreballer. Når Nordtveit lå lavt, var det 25 meter mellom ham og Johansen. De skal samarbeide tettere. På den andre scoringen lå Nordtveit faktisk lavere enn stopperne.

Ikke samsvar

Nordlie sier at han på ingen måte vil slakte Lagerbäck etter bare én kamp.

- Men det var ikke samsvar mellom hva som ble sagt og hva som ble gjort, påpeker han.

- Det overrasker meg at det så såpass rustent ut. Vi fikk ikke brukt Joshuas Kings kvaliteter i boks og i bakrom. Og det overrasket meg at de kastet lange innkast rett på hodet til to stoppere som er gode i lufta. Det er sånne ting jeg er litt småsjokkert over å se. Men de må bare terpe og terpe.

Nordlie mener Norge ble stereotype.

- Det var ikke noe kontringsspill langs bakken gjennom midten. Vi ble ensformige i måten vi gjorde det på. Det er greit med lange baller. Men det må være en mening bak dem.

Jublet ikke

Selv uttalte Lagerbäck på pressekonferansen etterpå:

- Jeg jublet ikke over starten. Vi vet jo hva det første målet betyr i fotball. Men vi skal kunne reise oss. Det var ikke målet som gjorde at vi ble passive og spilte feilpasninger. Jeg har et stort ansvar der.

<strong>KRITISK:</strong> Tom Nordlie. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KRITISK: Tom Nordlie. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Han fortsetter:

- Det var ikke noe vinnerlag på banen i første omgang, men vi snudde det bra til andre omgang, selv om vi ikke skapte tilstrekkelig med målsjanser.

- Hvordan bør Lagerbäck angripe dette framover, Nordlie? Oppgaven virker massiv.

- Det er nå lederen, pedagogen og erfaringen til Lagerbäck må komme fram. Du arver de spillerne du arver. Du blir ikke radikalt mye bedre på et kvarter. Men det overrasker meg at vi var så kollektivt svake som vi var. Det trodde jeg skulle ta kortere tid, spesielt med spillere som er i så gode ligaer.

- Lærerikt

Spillerne bruste ikke akkurat med fjærene der de ruslet forbi den ventende pressen utenfor garderobene på Windsor Park.

- Det var lærerikt, innrømmer Tarik Elyounoussi.

- Vi møtte et godt lag. De er rutinerte, og du så tydelig at de har spilt mye sammen. Vi må lære av dette. Vi hadde selvfølgelig muligheter i denne kampen. Men det ble litt juniorlag mot A-lag. De vant flere dueller enn oss, de vant andreballene og de var mer rutinerte i banespillet.

Olympiakos-profilen fortsetter:

- Vi har vært gjennom mye teori og terpet de siste dagene. Men det er noe helt annet å være utpå der. Det skjer fort. En ny formasjon skal ligge i ryggmargen. Vi er i starten, og trenger litt tid.

VM-kvalik, gruppe c
Tyskland550020-115
Nord-Irland531110-210
Tsjekkia52218-48
Aserbajdsjan52123-87
Norge51045-93
San Marino50051-230

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer