Nordlie fikk garanti - Fjørtoft gir blaffen

- Enten er du gravid, eller så er du ikke.

(Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft er fortsatt manager i Lillestrøm. Men om framtida er han taus.

På spørsmål fra Dagbladet om han tror han er i klubben også når sesongen 2009 sparkes i gang, svarer Fjørtoft (41) slik:

- Det er et hypotetisk spørsmål. Umulig å svare på. 1. august har jeg vært her i fire år, det er lengre enn de fleste andre i tilsvarende stillinger i norsk fotball. Hva jeg gjør i framtida kommer an på så mye - blant annet an på rammen her, motivasjonen min og hvilke andre muligheter som dukker opp.

- Det er vel ikke så umulig å tenke seg ti måneder fram i tid...?

- Jeg kan ikke si bombastisk ja eller nei nå. Det jeg kan si er at jeg helt sikkert er manager i morgen, ja, enda noen dager utover det, så får vi ta det derfra. Det øyeblikket jeg ikke føler meg motivert lenger, er situasjonen en annen, sier Fjørtoft.

I forrige uke krevde Romerikes Blad at han skulle trekke seg. I går skrev Dagbladet at lokalavisa trolig får viljen sin om ikke lenge. Om ikke ballen ligger død, så spretter den i alle fall noe roligere etter gårsdagens møte i sportslig utvalg - som Fjørtoft forlot med samme stillingsinstruks som han har hatt siden 1. august 2004.

- Det var et nyttig møte, slik det alltid er når sportslig utvalg kommer sammen. Det er ikke første gang det blåser litt i denne klubben, og jeg kan ikke bare hoppe av da.

- Tom Nordlie har fått forsikringer om at han har full tillit som trener - ba du også om en slik garanti i går?

STÅR OPPREIST: Jan Åge Fjørtoft nekter å svare på om han tror han er i Lillestrøm neste år også. - Det jeg kan si er at jeg helt sikkert er manager i morgen, ja, enda noen dager utover det, så får vi ta det derfra, sier Fjørtoft til Dagbladet. Foto: SCANPIX
STÅR OPPREIST: Jan Åge Fjørtoft nekter å svare på om han tror han er i Lillestrøm neste år også. - Det jeg kan si er at jeg helt sikkert er manager i morgen, ja, enda noen dager utover det, så får vi ta det derfra, sier Fjørtoft til Dagbladet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nei. Jeg tenker at jeg er LSK-manager til jeg ikke er det lenger. Det er ikke noe enten - eller. Enten er du gravid, eller så er du det ikke - du er aldri litt gravid. Som alle andre arbeidstakere har jeg dager der ikke alt bare er solskinn, men i motgang må jeg stå fram og ta et ansvar for klubben min, sier Fjørtoft.

• Les mer om turbulensen i LSK i dagens papirutgave av Dagbladet

Nordlie fikk garanti - Fjørtoft gir blaffen