Nordlie har 14 dager

Vålerengas nyutnevnte elitestyre gir trener Tom Nordlie, spillere og støtteapparat 14 dager på å bevise at de har ei framtid i klubben.

Hodene rullet ikke på Etterstad da Vålerenga utnevnte sitt nye elitestyre i dag. Tidligere VIF-back Rune Hansen ble banket inn som leder av et styre bestående av investor Øystein Stray Spetalen, Vålerenga-veteran Dag Olavssen og John Fredriksen-representant Erling Lind.

Elitestyrets første oppgave er å finne årsakene til av Vålerenga rykket ned for tre måneder siden. Deretter skal tiltak iverksettes for å få det sportslige på rett kjøl.

Opprykk

Styreleder Rune Hansen sier til Dagbladet.no at prosessen med å kartlegge elitesatsingen allerede er i gang. Og om 14 dager kommer konklusjonen, som kan felle blant annet trener Tom Nordlie.

- Vi har snakket med noen allerede. Og vi skal i kontakt med alle som har informasjon som kan brukes slik at beslutningen blir riktig, sier Hansen.

14 dagersfristen er satt fordi Vålerengas A-lag reiser på treningsleir til La Manga i midten av februar. Dit skal 1. divisjonsklubben reise med riktige folk. For det nye elitestyrets målsetning er krystallklar: Opprykk til tippeligaen og suksess i cupen.

- Det skal være ro. Innen 14 dager skal kartleggingen være ferdig. Da kan alt skje eller ingenting skje, sier nyvalgte Hansen.

Tom Nordlie var sjøl tilstede på det ekstraordinære årsmøtet i kveld. Han har allerede vært i møtet med representanter for elitestyret, men liker ikke oppstyret rundt hans egen rolle.

Nordlie og filosofi

Fristen elitestyret har satt nekter han å kommentere.

- Ingen har noensinne sagt jeg skal sparkes.

- Hva sier du når elitestyret kommer til deg igjen?

- Jeg har stor tro på det nye elitestyret, og vi må bli kjent med hverandre. Jeg får nå sjansen til å presentere min lederfilosofi, sier Nordlie til Dagbladet.no.

Flere i den nye elitesatsingen understreker også at Nordlies resultater i treningskamper etter sesongslutt har imponert.

- Tom har opplagte kvaliteter som trener, men det er også svakheter. Det har vært bra i det siste, mot gode motstandere, sier Spetalen-varamann Ola Mæle.

<B>SPENT TRENER:</B> Tom Nordlie er fortsatt Vålerenga-trener, men er sammen med spillere under granskning de nærmeste 14 dagene.
LEDER:</B> Rune Hansen ble valgt til leder i Vålerengas elitestyre i kveld.